Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen'deki çatışmalarda 23 bin 747 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'de yaşanan çatışmalarda 23 bin 747 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Yemen hükümeti Bakanlar Kurulu toplantısında Yemen Halk Sağlığı ve Nüfus Bakanı Nasır Muhsin Baum tarafından sunulan raporda, ülkede yaşanan çatışmalarda 23 bin 747 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan 3 bin 879'unun Arap ve körfez ülkelerinde tedavi gördüğü, ülkedeki yaklaşık 4 bin yaralının yurt dışında tedaviye ihtiyacı bulunduğu ve 641'nin kritik durumda olduğu, derhal yurt dışına nakledilmesi gerektiği kaydedildi.

Raporun ardından Bakanlar Kurulunda hükümetin çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine destek olunması amacıyla bağımsız bir fon kurulması girişimine öncülük etmeye karar verdiği ifade edildi.

Petrol üretiminin durmasıyla mali kaynaklarını kaybeden Yemen hükümetinin en önemli gündem maddeleri arasında yaralılar konusu bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, Yemen'de sorunun çözümü için daha önce kesilen müzakerelerin yeniden başlaması ve geçen yıl çıkan çatışmaların durdurulması konusunda tarafların anlaştığını bildirmişti. Ahmed, buna göre çatışmaların 10 Nisan'da duracağını, 18 Nisan'da da müzakerelerin Kuveyt'te yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.