Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Hükümete bağlı ordu birlikleri, Şebve'de Husiler ile devrik lider Salih yanlılarının elinde bulundurduğu bazı bölgelerde kontrolü sağladı

SANA (AA) - Yemen ordu birliklerinin, ülkenin doğusundaki Şebve'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı grupların kontrolü altındaki bazı bölgelerde denetimi sağladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağı Halk Direniş Güçleri (HDG) Enformasyon ve İzleme Ofisi yetkilisi Macid Amir el-Harisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG destekli ordu birliklerinin, Şebve'ye bağlı Beycan ve Useylan ilçelerinde iki gün önce başlattığı operasyon kapsamında ilerleme kaydettiğini söyledi.

Husiler ile Salih yanlıların bulunduğu Useylan'ın batısındaki El-Alem, Şemiş, Veled Şemis, Akde Es-Selim dağları ile Dar Al Mansur köyünde denetimin sağlandığını belirten Harisi, Useylan'ın kuzeybatısındaki Bin Ukeyl, Lahaydatr, Belbum, Şaab Ayne, Es-Suveyde, El-Menkaş, Es-Safra ve El-Hayale dağlarında ise çatışmaların sürdüğünü aktardı.

Harisi, koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyonda ağır ve hafif silahların kullanıldığını dile getirdi.

Husiler ile Salih yanlılarından onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı çatışmalarda, HDG ve ordu birliklerinden 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığını anlatan Harisi, hava saldırıları sırasında çok sayıda askeri aracın imha edildiği bilgisini paylaştı.

Harisi, ayrıca Bin Ukeyl Dağı bölgesinde bir toplu mezar bulunduğunu ifade ederek, öldürülenlerin kimler olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Husiler ile Salih yanlıları, 2015 yılı mart ayının sonlarında Beycan ile Useylan ilçelerini ele geçirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.