Yemen'deki şiddet olayları

Yemen'deki şiddet olayları
Yemen’de HDG ve Cumhurbaşkanı Hadi’ye bağlı ulusal ordu ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 40 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

TAİZ/MARİB (AA) - Yemen’de, Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı Yemen ulusal ordusu ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 29’u Husi 40 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG’den yapılan yazılı açıklamada, Taiz kentinin batısında HDG ve Hadi’ye bağlı askerler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 29 Husi ile 11 HDG üyesi ve askerin öldüğü, 31 HDG üyesi ve askerin de yaralandığı belirtildi.

Ayırca Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona bağlı uçakların da kentin batısındaki Husi hedeflerine saldırı düzenlediği aktarıldı.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalında yer alan haberde ise Husilerin 10 aydan beri HDG’nin kontrolünde olan Taiz kentinin batı girişini ele geçirdiği ifade edildi.

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Marib ilinde HDG ve Hadi’ye bağlı askerler ile Husiler ve devrik lideri Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında çıkan çatışmalarda 7 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Çatışmalar sonucu HDG ve Hadi’ye bağlı askerlerin birçok bölgenin kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.