Yeni doğan bebek koronavirüsten öldü

Yeni doğan bebek koronavirüsten öldü
Afrika’da dünyaya gelen bebek henüz iki günlükken yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Afrika’da dünyaya gelen bebek, henüz iki günlükken hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada, bebeğin annesinin kovid-19 test sonucunun pozitif gelmesinin ardından bebeğe de test yapılığı ve sonucun pozitif çıktığını söyledi. Sağlık Bakanı, bebeğin erken doğduğunu ve nefes alma problemi çektiğini kaydetti.

AFRİKA’DA VAKA 18 BİN

Afrika’da vaka 18 bin 3’e yükselirken, can kaybı 339 oldu. Yapılan araştırmalarda birkaç ay içinde Güney Afrika’da 40 bine kadar insanın ölebileceğini öngörüyor. Güney Afrika Sağlık Bakanı Dr. Zweli Mkhize, "Ne yazık ki Covid-19 ile ilgili ilk yeni doğan ölümlerini kaydettik. Bebek iki günlük ve erken doğdu" dedi. Sağlık Bakanı, "Bebeğin doğumdan hemen sonra ventilasyon desteği gerektiren akciğer güçlükleri vardı” diyerek şöyle devam etti, "Bu çocuğun annesine özel bir rahatlık sözü uzatıyoruz ve yenidoğanın bakımını yapmak zor olan neonatologları, hemşireleri ve tüm müttefik ve teknik personeli selamlıyoruz." Koronavirüsün diğer genç kurbanları arasında 5 Mayıs'ta İngiltere'de ölen üç günlük bir çocuktu. Benzer vaka olarak doğumdan sonra anne ve bebeğin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.