Yeni mahalleler nitelikli hizmet alıyor

Yeni mahalleler nitelikli hizmet alıyor
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha önce belde ve köy statüsündeyken yeni yasa ile birlikte Selçuklu’ya bağlanan mahallelerin muhtarları ile “hizmet planlama toplantısında” bir araya geldi.

Başkan yardımcıları, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda yürütülen belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Altay, muhtarlardan gelen istek ve önerileri de dinledi. Muhtarlarla düzenli aralıklarla bir araya geldiklerini ve yapılacak çalışmaların istişare ve planlamasının yapıldığını ifade eden Başkan Altay, “Ortak amacımız daha yaşanabilir bir Selçuklu. Bu hedef doğrultusunda halkımıza en iyi hizmeti götürmek için çalışıyoruz” dedi.

“EKİPLERİMİZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR”
Selçuklu’nun gün geçtikçe geliştiğini ve büyüdüğünü, bunun yanında vatandaşların desteği ve güveninin de her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Altay, “Bu güven ve destek bizlerin sorumluluğunu bir kat daha arttırıyor. İlçemizin her noktasına hizmetlerin sorunsuz ulaştırılması için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışma yürütüyor. Bu başarılı çalışmaların temelinde, muhtarlarımızın, halkımızın beklentileri doğrultusunda ilettikleri talepler yer alıyor. Bizlerin her mahallede sorunu doğru tespit etmemiz ve ona göre işlem yapmamız her zaman mümkün olmayabiliyor. Sizler ne kadar problemleri doğru tespit edip mahalleyi tanırsanız, hızlı karar verip sonuç üretebiliriz” diye konuştu.
Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte, yeni dönemde mahallelere hizmetlerin daha nitelikli ve hızlı götürülmeye başlandığını ifade eden mahalle muhtarları da, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Muhtarlar, toplantı da tek tek söz alarak yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüşlerini Başkan Altay’la paylaştı.

“HİZMETLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”
Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 2014 yılı içinde yeni bağlanan dış mahallere; 59 bin 868 metrekare parke, 11 bin 111 metre bordür ve 1 milyon 808 bin 905 metrekare yol kumlama çalışması yapıldı. Ayrıca, sosyal ve sportif alanlar kazandırılması amacıyla Tepekent, Başarakavak, Büyükkayacık, Güvenç ve Aşağı Pınarbaşı’na yapılacak olan 5 adet suni çim sahanın ihalesi tamamlandı.
Dış mahallerde, çevre çalışmalarına ara vermeden devam eden Selçuklu Belediyesi, çocukların daha modern oyun alanlarında hoşça vakit geçirmeleri amacıyla 3’ü Sızma’ya, 3’ü Tepekent’e, 2’si Başarakavak ve 1’er adedi de diğer mahallere olmak üzere toplam 28 çocuk oyun grubu kazandırdı. Ekipler bu mahallerde yeşil alan ve park bakım çalışmalarına da devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum