Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı
AYBİR Başkanı Balcı:- " Kamuoyunun haber alma ve medya mensuplarının ifade özgürlüğü bu saldırılarla kısıtlanamaz"

İSTANBUL (AA) - İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR) Başkanı Profesör Doktor Yusuf Balcı, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı.

Basın kuruluşlarına yönelik kabul edilemez saldırıların son günlerde silahlı saldırı boyutuna ulaşmasının endişe verici olduğunu belirten Balcı, " Kamuoyunun haber alma ve medya mensuplarının ifade özgürlüğü bu saldırılarla kısıtlanamaz" dedi.

Türkiye’nin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu ağır sorunların çözümü için özgür bir fikir ortamının gerekliliğini ifade eden Balcı, basın ve fikir özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Balcı, "Basına yönelik terör saldırılarına karşı, tüm kesimlerin ayrım gözetmeksizin ortak tavır sergilemesi son derece önemlidir. Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine kirli eller tarafından yapılan terör saldırılarını AYBİR olarak şiddetle kınıyor, Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazeteleri mensuplarına ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.