Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- "Bu menfur bir saldırıdır. Bu tür saldırılarla, esasen düşüncesinde samimi ve ne istediğini ve ne ifade edeceğini bilenlerin korkutulması mümkün değildir. Bu beyhude bir çabadır ama bu saldırının da bir organize sal

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan saldırıya ilişkin, "Bu menfur bir saldırıdır. Bu tür saldırılarla, esasen düşüncesinde samimi ve ne istediğini ve ne ifade edeceğini bilenlerin korkutulması mümkün değildir. Bu beyhude bir çabadır ama bu saldırının da bir organize saldırı olduğu ve bir şer ittifakının ürünü olduğu açıktır" dedi.

Eker, Küçükçekmece'deki Akit Medya Grubu'nu ziyaret etti. Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Akit Medya Grubu Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu ve yöneticilerle görüşen Eker, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eker, yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu menfur bir saldırıdır. Bu tür saldırılarla, esasen düşüncesinde samimi ve ne istediğini ve ne ifade edeceğini bilenlerin korkutulması mümkün değildir. Bu beyhude bir çabadır ama bu saldırının da bir organize saldırı olduğu ve bir şer ittifakının ürünü olduğu açıktır. Failler tespit edildi ve inşallah bunlar tez zamanda yakalanıp adalete teslim edilir. Cezalarını bulur."

Türkiye'nin bir tarihsel süreçte ve bir dönüşüm virajında, sistem değişikliğinde olduğunu ifade eden Eker, "Burada milli ve yerli duruş son derecede önemlidir. Akit Medya Grubu yerli düşünceye ve milli duruşa sahip basın yayın organlarını içeren bir gruptur. Geçmişte de bu tür benzer saldırılar yapıldı ama Akit'in duruşunda herhangi bir değişikliğe yol açmadı. Bundan sonra da açmayacak inşallah. Bu bir şer ittifakıdır" diye konuştu.

- Suriyeli sığınmacılar

Mehdi Eker, Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü istemeyen birtakım güçler bulunduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin İslam coğrafyasında ve İslam aleminde umut olmasını istemiyorlar. Bugün Ortadoğu'daki gelişmeleri ibretle hepimiz gözlüyoruz. Demokrasi diyenlerin aslında demokrasiye ne kadar gerçekte değer verdiğini ve sahip çıktığını ibretle görüyoruz. Milyonlarca insanın katledildiği bir rejimin ayakta durmasına seyirci kalıyorlar veya destek veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Suriyeli milyonlarca sığınmacıya Türkiye'nin kucak açtığını anımsatan Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye bu konuda da maalesef yalnız bırakılıyor. Bütün bu süreçte, Türkiye'yi tarihsel yürüyüşünden bir şekilde engellemeye çalışıyorlar. Bunların tartışmaları yapılıyor Türkiye'de. Türkiye'nin gerçekte nasıl bir sisteme ve dönüşüme ihtiyacı var, Türkiye bunları tartışırken, Akit, medya yoluyla bu düşüncelerde tavrını net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu tavır ve duruştan rahatsız olanlar var. Onlar saldırıyorlar, molotof ve silahlı saldırıda bulunuyorlar. Ama milletin yürüyüşü de Akit'in doğruları ifade etmesi de bu saldırılarla son bulmayacak."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.