"Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı"

"Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı"
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Çelebi: "AK Parti, devleti insan hizmetinde kullanan iktidar oldu"

BATMAN (AA) - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, "AK Parti, devleti insan hizmetinde kullanan iktidar oldu" dedi.

Çelebi, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Batman Öğretmenevinde düzenlenen "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, geçmişte vatandaşın çocuklarına Kürtçe isim koyamadığını, yerleşim yerlerinin ismini Kürtçe ifade edemediğini ifade etti.

"Cezaevlerine düşen yakınlarımız Türkçe dışında, annesi, babası, eşi ve çocuğu ile Kürtçe konuşamazdı. Konuştuğu andan itibaren infaz koruma memuru konuşmayı engellerdi." diyen Çelebi, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarı yaptığı düzenlemelerle demokrasi alanında büyük değişimler sağladı. Ceberrut devleti bir tarafa bıraktı. AK Parti iktidarı ile kendisini ifade eden, kendisini anlatabilen, devleti ile barışık olan ve Kürtlere ve, Alevilere kimlik veren AK Parti kadrosu oldu. AK Parti, devleti insan hizmetinde kullanan iktidar oldu. Devleti, insan hizmetinde kullanan bir devlet haline getiren AK Parti iktidarları oldu."

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da Şırnak ilinin fahri milletvekili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle sık sık bölgeye geliyorum. Bu toplantıda söylenenlerin hepsinin kayıt altına alınacağız. Sizin görüşlerinizi, çözüm önerileriniz dinleyeceğiz ve pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceğiz."

Toplantıya bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.