YENİ YAYIN DÖNEMİNDE BİZLERİ NELER BEKLİYOR?

YENİ YAYIN DÖNEMİNDE BİZLERİ NELER BEKLİYOR?
Güz birbirinden güzel ve önemli kitaplarla geliyor. Yeni yayın sezonunun açılışını yapacak kitaplar arasında usta kalemler yanında pek çok yeni ismin eserleri var

Ahmet Ümit, Haruki Murakami, Ömer Madra, Jo Nesbo… Ve daha birçok sevdiğimiz usta isim, edebiyat dünyasına ‘merhaba’ diyererek ilk kitapları çıkacak olan yeni isimlerle yeni yayın dönemi oldukça hareketli geçecek. Eylül ayı ile birlikte özellikle eğitim ve kültür dünyasında tatil biter, yeni bir dönem başlar. Biz de sezonun ilk döneminde çıkacak olan kitapları size haber edelim istedik, iyi okumalar….

Everest’ten Yapı Kredi Yayınları’na geçen Ahmet Ümit’in üç novelladan oluşan yeni romanı ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ önümüzdeki ay kitapçılarda yerini alacak, hem de rekor bir baskıyla, tam 300 bin adet basılacak bu roman.

‘Taşın Dediği’ adlı ilk öykü kitabı ile büyük beğeni toplayan Recep Kayalı da arayı soğutmadan yeni bir novella ile okuyucu karşısında olacak. Bilge Kültür Sanat’tan Kayalı’nın yeni novelası ile birlikte usta yazar Recep Seyhan’ın iki kitabı da piyasada olacak.

Bir başka önemli romancımız Oya Baydar’ın, iklim değişikliğine dikkat çekeceği ve bugünün siyasi ortamından da beslenen ‘ Köpekli Çocuklar Gecesi’ adlı romanı Can etiketi taşıyacak.

Siyahi insanları anlattığı ve haklarına tercüman olduğu romanlarla ödüller de kazanan Jesmyn Ward’ın yeni kitabı da eylül ayında Doğan Kitap’tan çıkacak.

İngilizlerin önemli edebiyatçısı Ian Mc Ewan’ın ödüllü romanı ‘Kayıp’ adıyla YKY ile okuyucuları selamlayacak.

Son yılların büyük dikkat çeken, ilgi gören polisiye romancılarından Jo Nesbo’nun yeni romanı ‘ The Knıfe’ ve ABD’li meşhur gerilim yazarı Tess Gerritesen’in  son romanı Doğan etiketiyle ekim ayında raflarda yerini almış olacak.

Polisiyede yalnızca yabancı yazarlar değil bizden kalemler de yeni dönemde arz-ı endam edecek. Aşiret ve istihbarat savaşlarında geçen ‘ Redd-i Akıl’ adlı romanı Ayşegül Ekinci yazmış ve Nemesis Kitap’tan çıkıyor.

İrlandalı yazar Sally Rooney’in BBC tarafından diziye de uyarlanacak ikinci romanı ‘ Normal İnsanlar’  Can Yayınları etiketiyle eylül ayında piyasada olacak.

Tabi usta yazarlar yanında yeni keşifler de okuyucunun ilgisini çekmeye çalışacak. Doğan Kitap’tan Harun Candan, Selçuk Orhan, Burak Soyer; Taçlı Yazıcıoğlu, ‘ Hep Sondan Başlar’ İletişim’den ilk romanlarını çıkaracaklar.

Sadece romanda değil, öykü türünde de hareketli bir sezon okuyucuları bekliyor. Sezgin Kaymaz hayranları, yazarın yeni öykülerini kasımda çıkacak ‘ Benyusuf’ adlı kitapta bulacaklar.

2015 yılında Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülüne layık görülen Arzu Uçar, ikinci kitabı ‘ Bir Küçük Delilik’i İthaki Yayınlarından çıkaracak.

Monoki Yayınları bir ilk öykü kitabına imza atacak. İlay Bilgili’den ‘Talan’ eylülde raflarda.

Biyografi türünde yine ilgiyle okunacağını düşündüğümüz kitaplar farklı yayınevlerinden art arda yayınlanacak. Müzisyen Johan Barbur’un kaleme aldığı Turgut Uyar biyografisi kasım ayında Doğan Kitap’tan çıkacak. Emre Kongar eylül ayında Remzi’den çıkacak kitabında okuyucuyu renkli bir İstanbul yolculuğuna çıkaracak.

Nedim Gürsel seyahat kitaplarına İran’a dair bir kitapla, eylülde Doğan Kitap etiketiyle devam edecek. Sunay Akın da ‘ İlkler’ adlı eserinde ilginç anekdotlarla okuyucuyu selamlayacak.

Gezi yazısı türünde bir başka önemli kitap Melih Cevdet Anday’ın kitaplaşmamış gezi yazılarından oluşan ve eylülde Everest’ten çıkacak ‘ Kayaçukuru Kapadokya’.

Türk okuyucusunun yabancı olmadığı ve daha çok romanlarıyla tanıyıp sevdiği Jose Saramago da sıra dışı bir gezi kitabıyla eylülde Kırmızı Kedi aracılığıyla misafirimiz oluyor.

Yeni dönemin bir başka sürpriz ismi Haruki Murakami. Dünyaca ünlü romancı Murakami, yazarlıktaki ustalığını okuyucuyla paylaşacak. Murakami’nin ‘ Yazar Olmak Üzerine’si önümüzdeki ay Doğan Kitap’tan yayınlanacak.

İletişim Yayınları yeni yayın döneminde yeni bir diziyle merhaba diyor. ‘Ruhun Gıdası Kitaplar’ serisinin ilk kitabı ‘Osmanlı Hanımları Mutfakta’ olacak.

Öykü ve romanlarıyla sevdiğimiz bir yazar olan Faruk Duman’ın 54 pasajlık bir doğa okuması ‘ Doğa Betiği’ eylülde Kırmızı Kedi’den gelecek.

Bir başka önemli yazar Roni Marguiles, eylülde Everest’ten çıkacak ‘ Türk’ün Hizmetçisi/ Türkiye’de Azınlık Olmak’ta azınlıkların durumunu konu ediniyor.

İklim konularını dert edinen isimlerden Ömer Madra iklim meselelerinden bahsettiği ‘ Kıyamet Senaryoları’ kitabı ekimde Kırmızı Kedi’den çıkıyor.

Yeni nesil başarılı eğitimcilerden Ali Koç, Doğan Kitap’tan ekimde çıkacak yeni kitabında eğitim sistemini gündeme taşıyacak, fikir ve deneyimlerini okuyucuyla paylaşacak.

Seval Şahin’in Ahmet Hamdi Tanpınar’ın romancılığını gündeme aldığı ‘ Tarih,Tesadüf ve İrade’ adlı kitabı eylül ayında İletişim Yayınları’ndan meraklılarına ulaşacak.

Yeni yayın döneminde birbirinden önemli daha pek çok kıymetli eser, okuyucuyu bekliyor olacak. Tümüne yer veremediğimiz bu kitapların geniş bir ilgi alanı içinde meraklılarına faydası olacağını düşünüyoruz. Her gününüz kitaplarla olsun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.