Yeni yıl Konya’ya bereketli gelecek! Uzmanından sevindiren paylaşım

Yeni yıl Konya’ya bereketli gelecek! Uzmanından sevindiren paylaşım
 Muhabir
Aralık ayında beklediği kar yağışını alamayan Konya, rahmet ve bereketin bir an önce gelmesini arzuluyor. 2023 yılını kurak kapatacak olan Konya için yeni yılda yeni bir umut ışığı doğdu

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, yağış düşmemesi ve bahardan kalma günlerin yaşanması nedeniyle şaşırtan bir Aralık ayını geride bırakan Konya için yeni yılın bereketiyle gelmesi bekleniyor.

Konya ile birlikte tüm çevre illerde beklentinin altında yağış düşmesi, Aralık ayında beklenen kar yağışının olmaması hem üzmüş hem de şaşırtmıştı.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün önümüzdeki 5 günlük tahmini verilerine göre Ocak ayının ilk günlerinde de Konya’da yağış beklenmiyor. Sadece 1 Ocak Pazartesi günü Konya genelinde hafif yağmur geçişlerinin olabileceği tahmin ediliyor.

Ancak daha uzun vadede meteorolojik olaylar çerçevesinde tahminlerini paylaşan Meteoroloji Uzmanı Kuttusi Demir, yeni yılda yeni umutlara yelken açan bir açıklama yaptı.

konyaya-yeni-yilda-kar-mujdesi.jpg

KONYA’YA KAR YAĞIŞININ GELECEĞİ TARİHİ VERDİ

Paylaştığı tahminlerde kolay kolay yanılmayan Kuttusi Demir, 6 Ocak tarihinden itibaren Konya’nın kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerinin yoğun kar yağışının etkisi altında olabileceği bir sistemin var olduğunu duyurdu.

9 Ocak ve sonrası için ise şehrin tamamının kar yağışının etkisinde kalabileceği büyük bir potansiyelin bulunduğunu bildiren Kuttusi Demir, “Sabah güncellemesi harika geldi. 6-8 Ocak kuvvetli yağmur, yüksek rakımlar kar sistemi; 9 Ocak sonrası için ise direkt kar potansiyeli ile güncellemeyi bitirdi. Tek sıkıntı vade uzun, inşallah hep böyle olumlu ilerler. Bizleri çok mutlu eden bir güncelleme oldu” ifadelerini kullandı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.