"Yeni Yıla Girerken Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim"

"Yeni Yıla Girerken Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim"
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, "Yeni Yıla Girerken Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim" etkinliği çerçevesinde vatandaşlara ücretsiz 3 bin fidan dağıtı- İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal:"Fidanlık merkezlerimizde ürettiğimiz süslemeye uygun fidanlarımız var. Cüzi be

İZMİR (AA) - İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Yeni Yıla Girerken Ağaç Kesmeyelim, Fidan Dikelim" kampanyası kapsamında ücretsiz 3 bin fidan dağıtıldı.

Konak Meydanı'nda kurulan stantlarda vatandaşlar kaçak ağaç kesmemeleri konusunda bilgilendirilirken, ücretsiz fidan dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fidanların nasıl dikileceğine ilişkin Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ve orman personelince bilgilendirme yapıldı.

Zakkum, keçiboynuzu ve defne fidanlarının dağıtıldığı etkinlikte yaklaşık 3 bin fidan kısa sürede tükendi.

- Mobil eğitim tırı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kuruluşların faaliyetlerinin halka doğrudan tanıtılması, bakanlığa ilişkin farkındalık oluşturulması, orman ve su kaynaklarının doğru kullanımının önemine vurgu yapılması için hazırlanan mobil eğitim tırı da İzmirliler ile buluştu.

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırın 2 gün meydanda olacağını ve bakanlığa bağlı kuruluşların yapmış olduğu faaliyetleri vatandaşlarla paylaşacağını belirtti.

Her sene yaptıkları ücretsiz fidan dağıtımını tekrarladıklarını söyleyen Aybal, "Üç bin adet ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştireceğiz. 2016 yılının son günlerine denk gelmesiyle şöyle bir anlamı var; yılbaşı akşamı ağaç süslemek isteyen vatandaşlarımız var. Biz de diyoruz ki 'Ağaç keseceğinize, bizden fidan alın. Bu fidanınızı yeni umutlar için yeni yılda dikin ve hatta o gece için de bizim fidanlık merkezlerimizde ürettiğimiz süslemeye uygun fidanlarımız var. Cüzi bedellerle onlardan alıp, yılbaşında süsleyerek, önümüzdeki günlerde de bahçelerine uygun olan bir yere dikmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.