Yeniden Refah'tan İstanbul'a 'Erbakan'lı' aday

Yeniden Refah'tan İstanbul'a 'Erbakan'lı' aday
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde İstanbul’da AK Parti'yi desteklemeyeceği ve Murat Kurum’un karşısına aday çıkarmak istediği öne sürüldü.

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde İstanbul’da AK Parti'yi desteklemeyeceği ve Murat Kurum’un karşısına aday çıkarmak istediği öne sürüldü.

Yerel seçimlere aylar kala, siyasi partiler aday -netleştirme ve duyurma faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin kritik anlam ve önem taşıdığı seçimlerde, partiler en güçlü adaylarını çıkarmak için adeta yarışıyor.

Son olarak AK Parti İBB adayını Murat Kurum olarak açıklamasının sonrasında yerel seçim faaliyetleri görünür biçimde başlamış oldu.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki seçim yarışının bıçak sırtı olduğu yönünde yorumlar yapılırken yüksek oy oranına sahip olacağı ön görülen Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul stratejisi merakla bekleniyor.

Dün parti genel merkezde Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla Diyarbakır ve Mersin dahil olmak üzere 57 belediye başkan adayını duyuran partinin İstanbul’da Ak Parti ile iş birliği olmayacağı iddia edildi.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Parti yetkililerinden edinilen bilgilere göre, iki parti arasında İstanbul başta olmak üzere bazı iller için görüşmelerin yapıldığı fakat ortak bir noktada buluşamadığı iddia ediliyor.

Murat Kurum’u İmamoğlu’na karşı desteklemesi beklenen partinin isteklerinin, Ak Parti yönetimi tarafından kabul edilmediğini belirledi.

YRP’nin, İstanbul’da Ak Parti’ye destek verdiği takdirde İGDAŞ Genel Müdürlüğü ve İstanbul Kent Lokantaları iştirak şirketlerini yönetimi kendisine verilmesini talep ettiği fakat Ak Parti kesiminin bu fikre çok sıcak bakmadığı öne sürüldü.

REFAH PARTİSİ İSTANBUL ADAYI

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışına güçlü bir aday ile katılma kararı aldığı iddia edilen YRP’nin önceliği ‘kadın aday’a çevirdiği konuşuluyor.

YRP’nin bu pozisyonda en güçlü kadın adayının ise Genel Başkan Fatih Erbakan’ın kız kardeşi Elif Erbakan olduğu belirtiliyor. Fatih Erbakan’ın kıyasıya rekabetin olacağı İstanbul’da kardeşi Erbakan’ı aday yapacağı kulisleri hareketlendirdi. Diğer yandan Ak Parti adayı Kurum’un dün Cumhur İttifakı ortakları olan partileri ziyaret etmesi fakat YRP’ye herhangi bir randevu verilmemesi iddiaların daha da güçlenmesine neden oldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.