Yeniden Refah'tan uyuşturucu ve trafik kazalarına tepki

Yeniden Refah'tan uyuşturucu ve trafik kazalarına tepki
Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker, "Kazada araç sürücüsünün kan testinde çıkan uyuşturucu maddenin etken rol oynaması ise bizleri derinden üzdü. Uyuşturucuya karşı mücadelede ciddi çalışmalar için aksiyon alınması gerekiyor dedi.

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker, 11 Kasım Akşamı Yeni İstanbul Caddesi Üzerinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden 5 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Yoldan geçmekte olan yayalara çarpan araç sürücüsünün kan testinde uyuşturucu maddeye rastlanması bizleri derinden üzmüştür diyen Peker, uyuşturucuyla mücadele için eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler gibi alanlarda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Peker, bu tür kazalarda uyuşturucu, alkol gibi etken madde kullanan sürücülerin cezalarının daha da ağırlaştırılarak çaydırıcı bir hal alması gerektiğini de ifade etti.

Peker, yaptığı basın açıklamasında, "11 Kasım akşam saatlerinde Yeni İstanbul Caddesi'nde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu kazada araç sürücüsünün kan testinde çıkan uyuşturucu maddenin etken rol oynaması ise bizleri derinden üzdü. Uyuşturucu, toplumumuzun en büyük sorunlarından biri haline geldi. Bu sorunun çözümü için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Uyuşturucuya karşı mücadelede, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler gibi alanlarda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Ayrıca, uyuşturucu konusunda toplumsal farkındalığın artırılması için de çalışmalar yapılmalı." dedi.

Peker, uyuşturucu kullanan sürücülerin cezalarının ağırlaştırılması gerektiğini de belirterek, "Uyuşturucu kullanan sürücülere verilen cezalar caydırıcı değil. Bu nedenle, uyuşturucu kullanan sürücülerin cezalarının ağırlaştırılması gerekiyor. Ayrıca, uyuşturucu kullanan sürücülerin trafiğe çıkmasının önüne geçilmesi için de gerekli önlemler alınmalı." ifadelerini kullandı.

Peker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uyuşturucu, sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorundur. Bu sorunun çözümü için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Devletimizin ve milletimizin bu konudaki hassasiyetini artırması gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadelede, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler gibi alanlarda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Ayrıca, uyuşturucu konusunda toplumsal farkındalığın artırılması için de çalışmalar yapılmalıdır "dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.