Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi

Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi
Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarının çekiciliği konusunda 19'uncu sırada yer aldı

ANKARA (AA) - Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarının çekiciliği konusunda 19'uncu sırada yer aldı.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY'nin hazırladığı Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi’ne (RECAI) göre, listede yer alan 40 ülkenin yarısını gelişmekte olan ülkeler oluşturdu. Avrupa piyasaları yenilenebilir enerji yatırımlarında yavaşladı. Yenilebilir enerji yatırımlarını çekme konusunda Çin ve Hindistan'da yaşanan ciddi dönüşüm dikkati çekti.

Endekse göre ilk üç sırada ABD, Çin ve Hindistan yer aldı. Şili'nin dördüncü, Almanya'nın beşinci olduğu listede Türkiye yenilenebilir enerji yatırımlarının çekiciliği konusunda 19'uncu sırada yer aldı.

Endekste görüşlerine yer verilen EY Türkiye Enerji ve Altyapı Sektör Lideri Ethem Kutucular, gelişmekte olan ülkelerin, enerji endüstrilerini görülmemiş bir hızda dönüştürdüğüne işaret etti.

Kutucular, geçen yıl gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların ilk kez gelişmiş ülkeleri geride bıraktığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Dolayısıyla küresel yenilenebilir enerji sektöründe rekabetin yükselmiş olması, operasyonel verimsizliklerin ortadan kaldırılmasını ve yatırım çekiciliğini artıcı teşvikler sağlanmasını gerektiriyor. Türkiye’de bu alanda yatırımcıya sunulan olanakların önümüzdeki dönemde ülkemizi giderek daha cazip bir pazar haline getireceğini düşünüyoruz. Bu anlamda özellikle Latin Amerika, bir piyasanın ne kadar hızlı büyüyebileceğine ilişkin iyi bir örnek teşkil ediyor.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.