Yeniliklerin ve lezzetin adresi: 5 Inch Meram
Yaklaşık 4 ay önce hizmete açılan 5 Inch Meram, bünyesinde barındırdığı farklı konseptleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Konya’nın en büyük ve en geniş çocuk alanına sahip restoranlarından biri olduklarını belirten Mustafa Dolular, “Ailelerimiz 5 Inch Meram’da kafeden restorana, kültür sanat etkinliklerinden organizasyon ve oyun alanlarına kadar 5 farklı konsepte tek çatı altında ulaşıyor” dedi.
5 Inch Meram fikrinin başta sadece kahvaltı salonu olarak geliştiğini aktaran 5 Inch Meram Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dolular, “Konya’da bir kahvaltı salonu açma düşüncesi vardı. Sabah namazıyla açıyım akşam 5-6 gibi kapatıp bende evime gideyim diye düşünmüştüm. Bina olarak 1-2 yıl çalışmış ve 2 yıl kapalı kalmış bir mekân burası. Mekânın mutfağı ve salonun da yüzde ellisi hazırdı. Yine içimizdeki o istek durmadı ve 5 farklı dalda hizmet vermeye karar verdik. 2 aile ortağız burada. Dolular ve Yurdaışık ailesi olarak. Yurdaışık ailesinde; Serpil Hanım, Lütfiye Hanım, Ceyda Hanım, Süleyman Bey, anne ve 3 çocuk buradalar. Biz burada restoran, kafe, kültür sanat, organizasyon ve çocuk oyun alanı olarak 5 farklı dalda hizmet veriyoruz. Markamızdaki 5, oradan geliyor. Çok isim aradım. Meram’ı kullanmak istedim. Meram bir marka olduğu ve Meram’ın en güzel yerinde bulunduğumuz için. Kuruluşumuzun ilk hikâyesi böyle. Bir anda kendimizi işin içerisinde bulduk. Gayet güzel bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.
PROFESYONEL GELİŞTİRMEK VE SUNMAK LAZIM
Bulunulan bölgenin lezzetlerini profesyonel olarak geliştirmek ve sunmak için çalıştıklarını aktaran Dolular, “Bulunduğunuz bir bölgede o bölgenin lezzeti ve markası neyse ona çalışmak lazım. Ekstra bir şey üretmek değil onu profesyonel bir anlamda geliştirmek ve onu güzel bir şekilde hizmete sunmak lazımdır diye. Burada şunu kastediyorum. Konya’mızın kültüründe bulunan fırın ürünlerinden olan etli ekmek, bıçak arası, Konya böreği ve şiş pide yapıyoruz. Kendimize ait olan ve fırında pişen çok farklı bir pide. Bunlar; Konya’mızın kültüründe olan, Konya’mızın geçmişinde olan, Konya’mızın markası olan yiyecekler. Biz bu yiyecekleri Konyalılara ve dışarıdan gelen yerli yabancı turistlerimize iyi bir konsept ve güzel bir lezzetle, lüks bir hizmete, kaliteli bir servisle sunma gibi bir plan üzerine çalışıyoruz. Izgara grubunda ise çarşıda bir yer vardır, salaş bir şekilde gidersiniz istediğinizi yersiniz. Aynı lezzette aynı sunum şekliyle burada havadar bir mekânda, daha rahat bir ortamda yiyebiliyorsunuz. Fiyatlarımızda çok uygun. Fiyat politikamızı da o şekilde yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
ORGANİZASYONLAR DA DOĞUM GÜNÜ İLK TERCİH
Organizasyona yönelik çalışmalarını anlatan Dolular, “Düğün yapmıyoruz. Aslında çok büyük bir salonumuz var 600-700 kişilik ama düğün hariç kına, nişan, şerbet gibi organizasyonlarla hizmet veriyoruz. Onun haricinde doğum günü, evlilik yıl dönümü, evlenme teklifi gibi toplumda yaygınlaşan tüm organizasyonlarda sorumlu bir müdürümüz var. Müşterilerle görüşerek istek ve talepleri doğrultusunda seçilen bir salonda organizasyonu yemekli, meyve tabaklı gibi çeşitlerimiz var. Yoğun olarak doğum günü daha çok gidiyor burada. Nişan, kına gibi organizasyonlar daha çok hassasiyet gerektiriyor. Bizim konseptimize uyabilecek şekilde olan organizasyonlarda hizmetler veriyoruz” ifadelerini kullandı.
KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU
5 Inch Meram’da kültür sanat alanındaki faaliyetleri anlatan Dolular, “Anne çocuk günleri, sabahları yürüyüş tarzı şeyler yaptık. Burada sanatsal faaliyet olarak objelerimiz var. Bunlara daha çok hanımların ilgi gösterdiği takı ve tasarım, obje boyaması gibi konular üzerine birkaç denememiz oldu. Oradaki hedefimiz de yine bir kültür salonu oluşturmak. Yazar ve imza günleri, çocuklarımıza ülkemizin ve Konya’mızın kültüre ve faaliyetlerini aktaracak Hacivat ve Karagöz gösterileri gibi çalışmalarımızın denemelerini yaptık. Sanatsal faaliyetlerle ilgili yine el becerilerine yönelik workshoplarla ilgili çalışmalarımız oldu. Restoran ve kafe hizmetini verirken, kültürel ve sanatsal faaliyetleri de içerisinde bulundurarak insanların burada huzurlu bir vakit geçirmesini istiyoruz. Konya’nın en büyük, en geniş çocuk alanına sahip restoranlarından biriyiz. Buraya bir aile geldiğinde çocuklar yemeklerini yiyip oyun salonunda oynarken babaların kültür sanat metinlerini okumasını, gençler kafe bölümünde yaşam alanı oluşturup eğlenirken annelerin kültürel ve sanatsal etkinliklerle vakit geçirdiği bir mekân hayal ediyoruz” dedi.
CİDDİ BİR BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ
5 gücün tek çatı altına toplanmasını değerlendiren Dolular, “6 aylık bir hedef koymuştum. Biz açalı 4 ay oldu ama 2 ay deneme süreci gibiydi. Ramazan da geçti bir aynı. 2 aya yakın bir süredir bu çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Ben altı ayın sonunda çok ciddi bir başarıya ulaşacağımı umuyorum. Aileler buraya çok rahat bir şekilde geliyorlar. Çocukları aşağıda vakit geçirirken kendileri çok rahat bir şekilde yemek yiyor. Yukarı çıkıp kafede oturuyor. Yemek hizmetini, eğlence hizmetini ve kafe hizmetini alabiliyor. Bunu tek bir noktada ve farklı farklı mekânlarda gerçekleştiriyor olması açısından müşterilerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bunu daha kaliteli bir hale getirerek Konya’ya daha iyi bir hizmet alanı sunmuş olacağız” diye konuştu.
BÜTÜN STRATEJİLER BELLİ
Haftalık yönetim kurulu toplantıları gerçekleştirerek istişare yaptıklarına değinen Dolular, “Ortaklarımız hariç dışarıdan yönetim kurulu üyelerimiz var. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Dekan Yardımcısı Abdullah Karaman hocamız var. İlk kuruluşumuzdan beri birlikte istişare ediyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Önümüzdeki iki ayın bütün stratejileri belli. Altı ay sonraki hedef ve hayallerimiz belli. 5 Inch’te restoran noktasında kendi spesiyallerimiz var. 5 Inch pide, 5 Inch buger, 5 Inch sosumuz var kahvaltıda. 5 Inch çoban sarma, 5 Inch kebap yapıyoruz. Belli bir noktaya geldikten sonra bu spesiyallerle ilgili şubeleşme gibi hedefimiz var. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” ifadelerini kullandı.
MOCCA MOON KONSEPT HALİNE GELECEK
Kafenin kendilerine ait tescilli bir marka olduğunu belirten Dolular, “Kafemizin adı Mocca Moon. Kendimize ait tescilli markamız. Yaklaşık 3 yıldır üreticisinden aldığımız kahvenin paketlemesini kendimiz yaparak paket satışını kendimizin yaptığı bir markamız. Kafe olarak Mocca Moon kafeyi de bir konsept haline getirmeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kafe olarak Mocca Moon’u ve restoranla ilgili spesiyallerimizi şubeleştirme gibi hedefimiz var. İlk hedefim tabi ki Konya, ama yurtdışına kadar uzanmak gibi bir hedefimiz var” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.