Yenimahalle Belediyesinden engelleri aşacak projeler

Yenimahalle Belediyesinden engelleri aşacak projeler
Belediye Başkanı Yaşar:- "Bu yıl içerisinde Batıkent'te, bütün engelli gruplarının yararlanabileceği, eğitim, spor, sanat dalında hizmet verecek Engelli Yaşam Merkezini hayata geçireceğiz"- "Vatandaşlarımız ve devlet kurumlarımız engellilere acıyarak deği

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu yıl içerisinde Batıkent'te bütün engelli gruplarının yararlanabileceği, eğitim, spor, sanat dalında hizmet verecek Engelli Yaşam Merkezini hayata geçireceğiz." dedi.

Yaşar, engelliler için geliştirdikleri projeler hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Belediye bünyesinde engelliler birimi açarak, onların hayatlarını kolaylaştıracak faaliyetler yaptıklarını kaydeden Yaşar, bu birim sayesinde engel durumundan gelir düzeyine kadar sorunları yüzde 90 oranında tespit ettiklerini söyledi.

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çözüm arayışına girerek, bu birimin başına engelli bir yönetici getirdiklerini aktaran Yaşar, engelliler birimi ışığında ihtiyaçları gidermek amacıyla Omirilik Felçlileri Yaşam Merkezini ve Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezini derneklere tahsis ettiklerini kaydetti.

- "Özel asansörler yaptırdık"

İmar planlarında değişiklik yaparak yol ve kaldırımları engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yapılandırdıklarını belirten Yaşar, devlet okullarında otistik öğrencilere yönelik sınıflar oluşturduklarını, fiziksel engelli vatandaşlara ise akülü, aküsüz sandalyeler ve koltuk değnekleri dağıttıklarını anlattı.

Yaşar, bütçenin önemli bir bölümünü engelli faaliyetlerine tahsis ettiklerini belirterek, ''Onlara özel müzik okulları açtık. Her çalışmamızda engellilere öncelik verdik. Bazı vatandaşlarımızın evlerine giriş çıkış yapabileceği bir asansörü yokken, çok sayıda apartmana özel asansörler ve köprüler yaptırarak onları ana ve babalarının kucağında gezmekten kurtardık.'' dedi.

Vatandaşların ve devlet kurumlarının engellilere acıyarak değil sevgi ile yaklaşmaları, onların hayata tutunmasını kolaylaştıracak tedbirler ve kararlar alınması gerektiğini belirten Yaşar, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Engellilere hizmet konusunda Türk toplumunun karnesi maalesef kırık. Engellilere acıyarak bakan bir toplumdan geliyoruz. Hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Bu yıl içerisinde Batıkent'te, bütün engelli gruplarının yararlanabileceği, eğitim, spor, sanat dalında hizmet vereceğimiz Engelli Yaşam Merkezini hayata geçireceğiz.

Engellilerin büyük çoğunluğu evde hem aileleri ile stres içerisinde yaşıyor hem de kendileri bu stresin altında yaşam mücadelesi veriyor. Onlara açtığımız mekanlarda hayata tutunmalarını sağlayarak yaşamı sevdireceğiz. Yenimahalle olarak, bize ulaşan her engellinin her türlü ihtiyacını karşılamaya hazırız.''

- "Hayatım değişti"

Serebral palisili olan Özge Şenova, belediyenin engelli biriminden aldığı hizmete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendisine verilen destekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Şenova, birime ilk kez, KPSS tercihleri hakkında bilgi almak için gittiğini anlattı.

Şenova, birim müdürünün, bağımsız yürümekte zorluk çektiği için kendisini Ankara Fizik Tedavi Merkezine yönlendirdiğini ve buradaki tedavi sonrasında, yanında kimse olmadan yürüyebildiğini belirtti.

Hayatının değiştiğini ifade eden Şenova, "Başkasına bağımlı kalmadan yürümek çok güzel. Yenimahalle Belediyesi ve engelliler birimine çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.