Süper Lig’de yeni sezona da yerli hocalar damga vuracak

Süper Lig’de yeni sezona da yerli hocalar damga vuracak
Süper Lig’de yeni sezonda da yerli hocaların ağırlığı olacak. Yeni sezonda ligde mücadele edecek 21 takımın 16’sının başında yerli teknik adamlar olacak


11 Eylül’de start alacak Süper Lig’de yerli hocalar ağırlıklı olacak. Süper Lig’deki 21 takımın 16’sını Türk teknik adamlar çalıştırırken 5 takımın başında yabancı hocalar olacak.

16 TAKIMI YERLİ HOCALAR ÇALIŞTIRACAK

Süper Lig’de yeni sezona yerli hocaların nezaretinde başlayacak16 takım ve hocaları şöyle: Çağdaş Atan-Alanyaspor, Fuat Çapa-Ankaragücü, Tamer Tuna-Antalyaspor, Okan Buruk-Başakşehir FK, Sergen Yalçın-Beşiktaş, Mehmet Özdilek- BB Erzurumspor, Şenol Can- F. Karagümrük, Erol Bulut-Fenerbahçe, Fatih Terim-Galatasaray, İlhan Palut-Göztepe, Ömer Erdoğan-Hatayspor, Bayram Bektaş-Kayserispor, Mehmet Altıparmak-Kasımpaşa, Bülent Korkmaz-Konyaspor, Rıza Çalımbay-Sivasspor ve Hamza Hamzaoğlu-Y. Malatyaspor (prensipte anlaşıldığı duyuruldu, resmi imza henüz atılmadı) olacak.                       

 

5 TAKIM YABANCI HOCALARA EMANET

Süper Lig’de yeni sezonda 5 takımı yabancı hocalar çalıştıracak. Türk takımlarını çalıştıran isimlerin hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerinde Türkiye ile bağı olan ve ligi tanıyan isimlerden oluşması dikkat çekiyor. Gaziantep FK, yeni sezonda da Rumen teknik adam Marius Sumudica ile yola devam edecek. Geçtiğimiz sezon Kayserispor’u çalıştıran Hırvat teknik adam Robert Prosenicki yeni sezonda Denizlispor’un başarısı için ter dökecek. Gençlerbirliği’nde yeni sezonda Türkiye’de uzun yıllar forma giymiş Türk pasaportu da olan Brezilyalı Mert Nobre görev yapacak. Rizespor’u futbolculuk döneminde Türkiye’de top koşturan Hırvat teknik adam Stjepan Tomas çalıştıracak. Trabzonspor’un başında ise geçtiğimiz sezon antrenörlük yapan ve Konya Kulu’dan Zeliha Kılıç ile evli olan Müslüman İngiliz (Bilal) Eddie Newton olacak.

 

KONYASPOR BÜLENT KORKMAZ’LA DEVAM

Konyaspor, geçtiğimiz sezon Aykut Kocaman’la yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Bülent Korkmaz’la yeni sezonda da yola devam edecek. Konyaspor’la birlikte 10 takım yeni sezonda geçtiğimiz sezonki hocalarıyla yola devam edecek. Bu takımlar; Başakşehir, Beşiktaş, Antalyaspor, BB Erzurumspor, Galatasaray, Göztepe, Sivasspor, Gaziantep FK, Trabzonspor olarak sıralanıyor.

 

11 TAKIM YENİ HOCAYLA BAŞLIYOR

Süper Lig’de 11 ekip 2020-2021 futbol sezonuna yeni teknik adamlarla başlayacak. Alanyaspor, Ankaragücü, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Hatayspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Ç. Rizespor, yeni sezona yeni hocalarla merhaba diyecek ekipler olacak. 

 

SÜPER LİG’DE TEKNİK ADAM TABLOSU

YERLİ HOCALARIN ÇALIŞTIRACAĞI TAKIMLAR
ALANYASPOR                   :Çağdaş Atan

ANKARAGÜCÜ                  :Fuat Çapa

ANTALYASPOR                 :Tamer Tuna   

BAŞAKŞEHİR FK               :Okan Buruk  

BEŞİKTAŞ                           :Sergen Yalçın

BB ERZURUMSPOR          :Mehmet Özdilek

F. KARAGÜMRÜK               :Şenol Can

FENERBAHÇE                    :Erol Bulut

GALATASARAY                  :Fatih Terim

GÖZTEPE                           :İlhan Palut

HATAYSPOR                       :Ömer Erdoğan

KAYSERİSPOR                   :Bayram Bektaş

KASIMPAŞA                       :Mehmet Altıparmak

KONYASPOR                      :Bülent Korkmaz

SİVASSPOR                         :Rıza Çalımbay

Y. MALATYASPOR               :Hamza Hamzaoğlu*

YABANCI HOCALARIN ÇALIŞTIRACAĞI TAKIMLAR

TRABZONSPOR                  :Eddie Newton

DENİZLİSPOR                     :Robert Prosenicki

GAZİANTEP FK                   :Marius Sumudica

GENÇLERBİRLİĞİ                :Mert Nobre

Ç. RİZESPOR                       :Stjepan Tomas

(* Prensipte anlaşıldı)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.