Yeryüzü Doktorları Kenya'daki hastaları sağlığına kavuşturuyor

Yeryüzü Doktorları Kenya'daki hastaları sağlığına kavuşturuyor
Ülkede 6 günde, çoğu ağır vakalardan oluşan 59 ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları ekibi, 249 hastayı da muayene etti

İSTANBUL (AA) - Yeryüzü Doktorları, Kenya’da 6 günde çoğu ağır vakalardan oluşan 59 ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Yeryüzü Doktorları, personel yetersizliğinden dolayı yeterli sayıda ürolog bulunmayan Kenya’da, üroloji hastaları için sağlık kampı düzenledi.

Prof. Dr. İhsan Karaman'ın başkanlığında 3 ürolog, bir anestezi uzmanı, bir hemşire ve bir proje yöneticisinden oluşan 7 kişilik sağlık ekibi, Tawfiq ve Seyyidah Fatıma hastanelerinde, üroloji alanında komplike ve ağır vakalar olarak kabul edilen 59 ameliyat gerçekleştirdi. Çoğu yoksul olan Kenyalı hastalar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Gönüllü doktorlar, muayene ve ameliyatların yanı sıra yerel sağlık personeline de uygulamalı eğitimler verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Karaman, 6 güne 59 önemli ameliyat sığdırdıklarını, sabah saat 09.00'da girdikleri ameliyatları akşam saat 22.00’de sonlandırdıklarını belirtti.

Komplike ve ağır vakalar olarak kabul edilen ameliyatların başarılı geçtiğini aktaran Karaman, 59 hastanın sağlığına kavuştuğunu aktardı.

Bu arada, gönüllü sağlık ekibi Kenya Sağlık Kampı sırasında, Yeryüzü Doktorları ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından alınan üroloji ameliyat cihazını da Tawfig Hastanesine hediye etti. Ayrıca hastanede görev yapan ürolog ve cerraha da cihazın kullanımı hakkında eğitim verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.