Yeşil kabak tatlısı tatlı krizlerine çare oluyor

Yeşil kabak tatlısı tatlı krizlerine çare oluyor
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yeşil kabak tatlısı, hafif ve lezzetli olmasıyla öne çıkıyor. İşte bu sevilen tatlının tarifi:

Malzemeler: 1 kg asma kabağı, 1 bardak su, iki ölçü tozşeker, 1 paket dane (damla) sakızı, 100 gr badem içi (kabuğu soyulmuş), 1 yemek kaşığı sadeyağ.

yesil-kabak-tatlisi-s-yardimci.jpg

Yapılışı: Kabakların kabukları soyulup çekirdekleri içinden çıkarılır. Rendenin iri kısmıyla rendelenir. Tencereden içeri alınıp su ilavesiyle haşlanır. Haşlanan kabak süzgeçten geçirilip bez torbaya konularak suyu çekilir.

Bir ölçü kabağa iki ölçü şeker ilavesiyle bir tencereye alınarak tabanı tutmaması için tahta bir kaşıkla beraberinde karıştırılarak hafif bir ateşte yarım saat kadar bekletilerek pişirilir.

Ateşten indirmeden önce dövülmüş dane sakızı ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır ve ateşten indirilir. Sunum tabağına alınıp istenilen bir şekil verilerek üzeri bademle süslenir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.