Yeşil kabak tatlısı tatlı krizlerine çare oluyor
Yayınlanma:
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yeşil kabak tatlısı, hafif ve lezzetli olmasıyla öne çıkıyor. İşte bu sevilen tatlının tarifi:
Malzemeler: 1 kg asma kabağı, 1 bardak su, iki ölçü tozşeker, 1 paket dane (damla) sakızı, 100 gr badem içi (kabuğu soyulmuş), 1 yemek kaşığı sadeyağ.
Yapılışı: Kabakların kabukları soyulup çekirdekleri içinden çıkarılır. Rendenin iri kısmıyla rendelenir. Tencereden içeri alınıp su ilavesiyle haşlanır. Haşlanan kabak süzgeçten geçirilip bez torbaya konularak suyu çekilir.
Bir ölçü kabağa iki ölçü şeker ilavesiyle bir tencereye alınarak tabanı tutmaması için tahta bir kaşıkla beraberinde karıştırılarak hafif bir ateşte yarım saat kadar bekletilerek pişirilir.
Ateşten indirmeden önce dövülmüş dane sakızı ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır ve ateşten indirilir. Sunum tabağına alınıp istenilen bir şekil verilerek üzeri bademle süslenir.
Resmi İlanlar
YAŞAM
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.