Yetim çocuklar fidanları toprakla buluşturdu

Yetim çocuklar fidanları toprakla buluşturdu
NEVŞEHİR (AA) - İHH Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından yetim çocukların ve dernek üyelerinin katılımıyla “Yetim...

NEVŞEHİR (AA) - İHH Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından yetim çocukların ve dernek üyelerinin katılımıyla “Yetim Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Nevşehir’in Göre beldesinde belirlenen alanda düzenlene programda, yüzlerce badem, çam ve sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

Dernek Başkanı Baki Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetimler yararına çeşitli organizasyonlar ve sosyal aktiviteler gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Derneklerine kayıtlı olan 207 yetim çocuğun, başta eğitim masrafları olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Öncel, “Yetim büyüyen bir peygamberin ümmeti olarak, yetim yavrularımızın bizlere emanet olduğu bilinciyle onlara iyi bir gelecek hazırlayabilmek için gayret ediyoruz” dedi.

Öncel, her yıl yaz aylarında yetim şenliği düzenlediklerini belirterek, sosyal aktiviteler çerçevesinde “Yetim Hatıra Ormanı” oluşturduklarını ifade etti.

Öncel, şöyle konuştu:

"Yetim çocukların çevreye katkı sağlamaları ve yeşil bir doğa için yapılacak çalışmaların içerisinde fiili olarak bulunmalarını sağlamak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Derneğimiz yerelde, İHH genel merkezi ise dünya genelinde yetim çocuklara yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyor. Sponsorlarımız aracılığıyla zaman zaman yetim çocuklarımıza hediyeler dağıtıyoruz. Eğitim giderlerini karşılama yönünde de çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklar ülkemizin geleceğidir ve onları sahipsiz bırakmayarak faydalı bireyler olarak geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.