Yetim Filistinli İspanya'da Ronaldo ile buluşacak

Yetim Filistinli İspanya'da Ronaldo ile buluşacak
Yahudi yerleşimcilerin saldırısında ailesi yanarak can veren ve vücudunun yüzde 60'ı yanan beş yaşındaki Filistinli Devabişe, Real Madrid'in yıldız ismi Ronaldo ile bugün buluşacak

KUDÜS (AA) - Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun bugün, Yahudi yerleşimcilerin saldırısında ailesi yanarak can veren ve kendisinin de vücudunun yüzde altmışı yanan beş yaşındaki Filistinli Ahmet Devabişe ile buluşacağı bildirildi.

Ahmet Devabişe'nin amcası Nasır Devabişe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin salı gecesi Ürdün'ün başkenti Amman'dan hareket edip, İstanbul aktarmalı olarak Madrid'e ulaştığını söyledi. Amca Devabişe, bugün Ronaldo ile buluşacak yeğenine anneannesi ve Filistinli Real Madrid Taraftarları Derneğinden bir kişinin eşlik edeceğini belirtti.

Ailesi yakılarak öldürülen yeğenine moral olması için bu ziyaretin düzenlendiğini dile getiren amca Devabişe, küçük Ahmet'in Filistin'e geri dönerek tedavisine devam edeceğini kaydetti.

Ahmet'in, Real Madrid formasıyla tedavi olduğu hastanede çekilen görüntüleri sosyal medyaya yansımıştı. Real Madrid'den yapılan açıklamada da "Filistin Büyükelçiliğinden gelen talep üzerine Ahmet'in misafir edileceği" ifade edilmişti.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz gecesi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmet ağır yaralanmıştı.

Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti. Hayatta kalan Ahmet ise vücudunun yüzde altmışı yanmış bir şekilde hastanede tedavi altına alınmıştı.

Devabişe ailesinin başına gelenler, son dönemde Filistinlilerle İsrail güçleri arasında artan çatışmaların en önemli sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.