Yetkinler Traktör eski traktörleri ekonomiye kazandırıyor

Yetkinler Traktör eski traktörleri ekonomiye kazandırıyor
1995 yılında traktör yedek parçası satışıyla sektöre giriş yapan Yetkinler Traktör, bugün bünyesinde barındırdığı yaklaşık 30 bin çeşit traktör yedek parçası ile sektöre hizmet veriyor.

1995 yılında traktör yedek parçası satışıyla sektöre giriş yapan Yetkinler Traktör, bugün bünyesinde barındırdığı yaklaşık 30 bin çeşit traktör yedek parçası ile sektöre hizmet veriyor. Konya’nın traktör yedek parçada Türkiye’nin lideri olduğunu belirten Yetkin, “1969 model traktörlerden 2002 model traktörlere kadar yedek parça temini sağlıyoruz” dedi.

dsc-0218.jpg

Yaklaşık 27 önce traktör yedek parça satışıyla sektöre giriş yapan Yetkinler Traktör, şimdi fason üretim yaptırdığı yedek parçaları ihracatçı firmalar aracılığıyla da yurt dışına gönderiyor. Yetkinler Traktör’ün kuruluş hikâyesini anlatan firma sahibi Mehmet Yetkin, “Liseyi Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü’nde okudum. Atatürk Üniversitesi Motor Bölümü’nde de üniversite eğitimi aldım. Okul bittikten sonra TÜMOSAN’da bir süre tekniker olarak çalıştım. SUPAR Motor Siboplarında kalite kontrol departmanında görev yaptım. Devamında pazarlama işine başladım. Askerden geldikten sonra da kendi işimi kurarak ticari faaliyetime başladım. Yetkinler Traktör 1995 yılında kuruldu. Traktör yedek parçası satışıyla işe başladık. Daha sonra fason üretim yaptırıp bu ürünlerin satışını gerçekleştirdik. Traktörde hangi parçalara daha çok ihtiyaç olduğunu da bildiğimiz için bu alana yoğunlaştık. Yurt içi ve dışından yoğun talep alıyoruz. İhracatçı firmalar aracılığıyla da yurt dışı gönderilerimizi gerçekleştiriyoruz. Talebe göre siparişimizi alıyoruz. Mısır’dan Sudan’a kadar geniş bir pazar payımız var” diye konuştu.

dsc-0219.jpg

TALEBE CEVAP VERİYORUZ

Yetkinler Traktör’ün faaliyet alanlarını anlatan Yetkin, “Her türlü traktör yedek parçası yapıyoruz. En çok bozulan yer neresiyse oraya talep oluyor. Biz de o talebe cevap veriyoruz. Bayiliğini yaptığımız ürünler de var. Bu parçaları yine başka eski traktörlerden elde ettiğimiz gibi ürettirerek de elde edebiliyoruz. İşimizde ağırlıkta eski traktörler. Yenilere de yavaş yavaş giriyoruz. Yurtdışında da bunlar ağırlıkta. Suriye, Mısır, Sudan gibi. Buraya Suriye ve Mısır’dan çok gelen var. Tırlara yükleyip götürüyorlar. İhtiyaç hangisinde fazlaysa fiyatı veriyorlar, uygun olanı sipariş ediyorlar. Üretimi yapıp gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

dsc-0220.jpg

1969 MODELE KADAR YEDEK PARÇA BULUNUYOR

1969 model traktörlerden 2002 model traktörlere kadar yedek parça temini sağladıklarını vurgulayan Yetkin, “Eski traktörler de gelir düzeyi daha düşük olanlara geçiyor. Ama traktör eninde sonunda bize geliyor. Bunları bozup 2. el olarak satmak istiyoruz. Mesela traktörün şanzımanı bozulmuş. Kişinin onu ikinci elde bulma şansı yok. 1975 model bir traktörün üretimi yok. Onu 2. elde bulabiliyor. Eski traktörü bulup şanzımanı birine, direksiyonu birine vermek gibi” ifadelerini kullandı.

KONYA SEKTÖRDE LİDER

Konya’nın traktör yedek parçada Türkiye’nin lideri olduğunun altını çizen Yetkin, “Konya traktör sektöründe dünyada adından söz ettiren bir şehir. Yedek parça olarak dünyada sayılı ülkelerin bile üzerinde. Çeşit olarak 30 bin çeşit traktör yedek parçası mevcut. Konya Türkiye de bu işin merkezi. Traktörün her türlü parçasını gelip Konya’da bulmak mümkün. Traktörün her bir parçasını değerlendirebiliyoruz. Yeter ki traktör bize gelsin. Türkiye ekonomisine ciddi katkımız var. Hem de hurdaya atılacak malzeme yeniden değerleniyor” dedi.

dsc-0222.jpg

EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ

Eski traktörlere değer kattıklarını kaydeden Yetkin, “İkinci el traktörde ilerlemek istiyoruz. Yedek parçada bu çok önemli. Eski traktörü bulunup da elinden çıkarmak isteyenlerin yanındayız. O traktörleri değerinde alıp bir şekilde ekonomiye kazandırıyoruz. Eski traktörüne yedek parça arayanlara da yardımcı oluyoruz. Her türlü yedek parça burada mevcut. İmalata biraz daha ağırlık vererek yurt dışına gönderdiğimiz ürün yelpazesini çoğaltmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum