Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev İle Telefonda Görüştü

Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev İle Telefonda Görüştü
Başbakan Yıldırım, Medvedev ile telefon görüşmesinde, Karadeniz'de düşen Rus uçağıyla ilgili taziye dileklerini iletti- Görüşmede Yıldırım, Türk halkının, bu trajik olayda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınları dahil olmak üzere, tüm Rusya Federasyonu h

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Karadeniz'de düşen Rus uçağında hayatını kaybedenler için Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'i telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Tupolev Tu-154 tipi Rus uçağının dün, Soçi kentinden 92 kişiyle havalandıktan sonra Karadeniz'de düşmesi üzerine, Rusya Başbakanı Medvedev'i telefonla aradı.

Görüşmede, kaza hakkında Medvedev'den bilgi alan Yıldırım, hükümetin taziye dileklerini iletti. Yıldırım, Türk halkının, bu trajik olayda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınları dahil olmak üzere, tüm Rusya Federasyonu halkının acısını kalpten hissederek, paylaştığını dile getirdi.

Rusya Başbakanı Medvedev, Yıldırım'a, dayanışma mesajı ve taziye dilekleri için şükranlarını ifade etti. Görüşmede Medvedev, konu hakkındaki teknik incelemelerin sürdüğünü de belirtti.

Başbakan Yıldırım, bugün Rusya'nın bazı kentlerinde terör saldırısı ihbarı yapıldığına dair haberlerle ilgili, nereden kaynaklanırsa kaynaklansın terörle mücadele alanında Rusya ile işbirliğinin daha da ileri bir seviyeye taşınması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Medvedev de Rus tarafı olarak bu konuda aynı yaklaşımı benimsediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.