Yıldız kız boksörün olimpiyat hayali

Yıldız kız boksörün olimpiyat hayali
Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde 46 kiloda altın madalya kazanan 14 yaşındaki Hatice Akbaş , Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edebilmek için azimle çalışıyor- Akbaş: "Olimpiyatlarda ringe çıkmak, o g

MALATYA (AA) - YETER ERDİNE - İzmir'de geçen ay yapılan Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde 46 kiloda şampiyon olan 14 yaşındaki Hatice Akbaş, olimpiyatlara katılmayı hedefliyor.

Boksör babasına özenerek 5 yıl önce bu sporu yapmaya başlayan Hatice, kısa sürede adından söz ettirdi. Kick boks ve muay thai gibi branşlarda da kendisini gösteren boksör kız, katıldığı yarışmalarda birincilikler elde etti.

Geçen yıl İstanbul'da gerçekleştirilen Muay Thai Balkan Şampiyonası'nda da birinci olan Hatice, eylül ayında Bursa'da gerçekleştirilecek Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası hazırlıkları için milli takım kampına çağrıldı.

Yıldız boksör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda 5 zorlu maçı kazanarak birinciliği elde ettiğini söyledi.

Başarısında babası antrenör Kerem Akbaş ile bir diğer antrenörü Nurullah Ertaş'ın emeği olduğunu belirten Hatice, 5 yılık spor geçmişinde birçok başarıya imza attığını dile getirdi.

Hocalarının kendisini Avrupa Şampiyonası'na ve olimpiyatlara hazırladığını aktaran Akbaş, "Türkiye Şampiyonası'ndan geldikten sonra antrenmanlara başladık. Çok sıkı çalışıyoruz. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda hocalarımın da desteğiyle şampiyonluğu elde edeceğim. Hayalim olimpiyatlarda dövüşmek. Olimpiyatlarda ringe çıkmak, o güzel ortamı tatmak ve olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Olimpiyatlarda 51 kiloda dövüşmeyi planlıyorum" diye konuştu.

Boksta babasını örnek aldığını kaydeden Hatice, "Babamın da eskiden boks hayatı vardı. Şimdi antrenörlük yapıyor. Bizi de sürekli çalıştırdı. Ağabeyimle sürekli maçlar yaptım. Geleceğimi de spor üzerine kurmak, uluslararası şampiyonalarda dövüşmek ve Türk bayrağını göndere çıkarmak istedim" ifadelerini kullandı.


- "Kızım çok yetenekli"


Baba Akbaş da kızını 5 yıldır çalıştırdığını belirterek, "Kızım 3 kez kick boks, 2 kez de muay thai Türkiye şampiyonu oldu. Geçen yıl da İstanbul'da yapılan Muay Thai Balkan Şampiyonası'nda bir Balkan şampiyonluğu var. En sonunda boksta Türkiye şampiyonu oldu. Kızım çok yetenekli. Kızımı hem antrenör olarak çalıştırıyorum hem de ona babalık görevimi yapıyorum. Çok güzel bir duygu çünkü her seferinde birinci oluyor" şeklinde konuştu.

Kızının azimli olduğunu anlatan Akbaş, "Hatice çok çalışıyor. Yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmiyor. Rakiplerini sürekli nakavt eden bir yapıya sahip" dedi.

Hatice'nin antrenörlerinden Ertaş Spor Kulübü Başkanı Nurullah Ertaş da İzmir'de yapılan şampiyonada Malatya'yı 13 sporcuyla temsil ettiklerini söyledi. Zorlu maçlar sonunda birer birincilik, ikincilik ve üçüncülük aldıklarını aktaran Ertaş, Hatice'nin de başarısıyla kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Hatice'nin 3 etapta yapılacak milli takım kamplarının ardından Avrupa Şampiyonası'na katılacağını aktaran Ertaş, şunları kaydetti:

"Kızımıza güveniyoruz. Sporcumuzu Avrupa şampiyonu yapabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Çok yetenekli bir sporcu. Çok zeki. Raunt aralarında beni dinlemesi, taktik alması çok güzel. Müsabaka yaparken bile kulağının bende olması, anında her şeyi tamamlayabilmesi beni çok mutlu etti ve duygulandırdı. Şimdi daha büyük hedefler belirliyoruz. 2020 Olimpiyatları'na şimdiden hazırlık yapmaya başladık. Ben ve babası Kerem Akbaş, üzerimize düşen görevi yapacağız. İnşallah kendisini güzel yerlere taşımaya çalışacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.