Yinirken yiyecen Tandırcı Emine Abla

Yinirken yiyecen Tandırcı Emine Abla
Konya’nın unutulmuş lezzetlerinden biri olan Tandır Böreğini üretme maya ile üreten Tandırcı Emine Abla, tandır böreğinin yanı sıra tandır ocağında pişen ekmek ve tandır gevreği gibi ürünlerle de Konyalının sıkça tercih ettiği bir lezzet ocağı oluyor.


Yinirken yiyecen sloganı ile Konya’nın unutulmuş lezzetlerinden biri olan Tandır Böreğini üretme maya ile üreten Tandırcı Emine Abla, tandır böreğinin yanı sıra tandır ocağında pişen ekmek ve tandır gevreği gibi ürünlerle de Konyalının sıkça tercih ettiği bir lezzet ocağı oluyor.

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-12-1.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-12-4.jpeg


Konya’nın kendine has lezzetlerinden biri olan tandır ekmeği, yüz yıllardır bu topraklardan elde edilen harçla üretilen tandırlarda, bu toprakların buğdayından öğütülen unuyla, bu toprakların alnı terli kadınlarının bin bir zahmet ve emekleri sonrasında pişerek, sofralara bereket, damaklara lezzet oluyor. Her ne kadar günümüzde eskilerin ‘çarşı ekmeği’ diye tabir ettiği fabrikalarda üretilen ekmeklerin tüketimi fazla olsa da, kıymetini bilen, lezzetini tadan tandır ekmeğinden vazgeçemiyor. Tandır ocağında pişen ekmeğin yanında tandır gevreği, tandır böreği gibi ürünler denilince de Akla Tandırcı Emine Abla geliyor. Sabah 6’da işe başladıklarını aktaran Tandırcı Emine Abla İşletme Sahibi Talha Keleş, “Tandırlarımızda, odunlar yakılır. Hemen ekmek vurulmaz; hamur biraz dinlenir, ısınır, demlenir kendi kendine. Sonra başlar yavaştan lezzetin telaşı. Kıvamını tutturmak ve tam kararını bulmak zordur. Bizde isteğe göre ekmeğimizi pişiriyoruz. Sabah kahvaltıda yağ sürülerek tüketilebildiği gibi, börek yaparaktan da tüketen müşterilerimiz var. Tandır ekmeğinin tadı çok güzeldir. Özellikle sıcak yenildiğinde damakta güzel bir tat bırakır. Bu gelenek asırlardır devam ediyor" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-12-2.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-12-3.jpeg
TANDIR KIVAMA GELMEZSE EKMEK GÜZEL OLMAZ
Tandırda sadece ekmek üretmediklerini müşterinin talebine göre ekmek ve tandır gevreği üretimi de yaptıklarını ifade eden Talha Keleş, “Aynı zamanda tandır böreği, tandır gevreği ve yağlı güdük gibi çeşitleri de yapıyoruz. Ekmek nar gibi kızarıyor, anam babam Konya ekmeği oluyor. Bunu üretmek kolay değil. Yılların birikimi var. Zaten hamur ekşimese ekmek güzel olmaz. Tandır kıvamına gelmezse ekmek güzel olmaz. Ateşin üstünü kapatmasan ekmek yanıkara olur. Yani her şeyin olduğu gibi bunun da bir kıvamı var. Kıvamını tutturduğunuz zaman mükemmel bir lezzet sunar. Bize Konya’nın her yerinden müşteri geliyor” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-12.jpeg
HER ÜRÜNÜMÜZ DOĞAL
Tandırcı Emine Abla’da her şeyin doğal olarak kullanıldığına vurgu yapan Talha Keleş, “Hamurumuzda hazır mayamız yok, üretme maya kullanıyoruz. Kullanılan her ürünün kaliteli olmana dikkat ediyoruz. Lezzetlerimizin sevilmesinin nedeni de bu. Enerjik bir aile olduk. Gelen müşterimizle birebir ilgilenerek her zaman güler yüzlü hizmet sunmaya çalışıyoruz. Lezzetimizle de ön plana çıkınca da Konya’nın Konyalının tevazuu artmaya başladı” dedi.

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-11-4.jpeg
3’ÜNCÜ ŞUBEMİZİ AÇMAYI PLANLIYORUZ
Tandırcı Emine Abla Bedesten şubesinde ailelere de hizmet verdiklerini aktaran Talha Keleş, “Anadolu Sanayi ve Bedesten olmak üzere şuan 2 şube ile hizmet veriyoruz. Özellikle bedesten şubemizde üst katımızda aile salonumuz mevcut. Müşterimiz, eşi, arkadaşları ve çocuklarıyla rahatlıkla lezzetlerimizi yiyebiliyor. Ayrıca zaman içerisinde 3’üncü şubemizi açmayı planlıyoruz. Konya’nın unutulmuş lezzetlerinden biri olan Tandır Böreğini tatmaları için her kesi bekleriz” ifadelerini kullandı. •Yiğit Berkay ÇOPUR

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-11-3.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-11-2.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-11-1-004.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-11-002.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-09-002.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-08-1.jpeg

whatsapp-image-2023-01-02-at-09-14-08.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.