Yiyenler bu reçelden vazgeçemiyor! İşte patlıcan reçeli tarifi…

Yiyenler bu reçelden vazgeçemiyor! İşte patlıcan reçeli tarifi…
 Muhabir
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan reçeller sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Çilek vişne, kayısı derken alışılmışın dışında lezzetler günden güne dikkat çekmeye başladı. Yiyenlerin bir daha istediği enfes patlıcan reçeli tarifi…

Patlıcan reçeli kahvaltılarda ve kaymakla tüketildiğinde vazgeçilmez bir lezzet oluyor. Mevsiminde toplanan küçük patlıcanlar ile yapılan bu reçelden vazgeçmek sizler için zor olacak. Zahmetli bir hazırlama süreci olsa da tadanlar buna değer diyor. Peki, patlıcan reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi…

patlican-receli-s-yardimci.jpg

GEREKLİ MALZEMELER:

  • 1 kg küçük boy yerli patlıcan,
  • 5 su bardağı tozşeker,
  • yarım limon suyu,
  • bir topak sönmemiş kireç,
  • 1,5 su bardağı su,
  • 10-15 karanfil.

YAPILIŞI:

  1. Kirecin üzerine dört litre su dökülür.
  2. Kireç sönünce üzerindeki duru su bir kaba alınır.
  3. Patlıcanlar tamamen soyulup haşlanır.
  4. Haşlanmış patlıcanlar kireç suyunun içerisinde on iki saat bekletilir.
  5. Patlıcanlar sertleştikten sonra sudan çıkartılarak bol su ile yıkanır.
  6. Elle hafifçe sıkılarak kirecin suyu atılır.
  7. Diğer tarafta şeker, limon suyu ve su bir taşım kaynatılır.
  8. Patlıcanlar kaynayan şekerin içine atılır.
  9. Patlıcanlar ara ara karıştırılıp ezilmeden alt üst edilir.
  10. Şurup kıvamına gelince karanfiller atılır.
  11. Bir taşım daha kaynatılıp ateşten indirilir.
  12. Ilıdıktan sonra kavanozlara alınır, kavanozlar soğuduktan sonra da kapakları kapatılır.

Dip Not: Konya’da patlıcan reçeli geleneksel olarak pekmezle yapılırdı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.