YÖK Başkanı Saraç'ın Pakistan ziyareti

YÖK Başkanı Saraç'ın Pakistan ziyareti
Türkiye ile Pakistan arasında, ülkeden gelecek devlet burslusu öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmesine olanak sağlanmasını da içeren bir mutabakat zaptı imzalandı

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın Pakistan'a yaptığı ziyarette, Pakistanlı öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmesine imkan sağlanmasını da içeren geniş kapsamlı bir mutabakat zaptı imzalandı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Saraç başkanlığındaki bazı YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye ile Pakistan arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik görüşmelerde bulunmak üzere 14-15 Nisan günlerinde ülkeye ziyarette bulundu.

Ziyarette başkent İslamabad'da temaslarda bulunan YÖK Başkanı Saraç ve beraberindeki heyet, Pakistan Yükseköğretim Komisyonu (HEC) Başkanı Prof. Dr. Mukhtar Ahmed ile görüştü.

Görüşmede Türkiye adına Saraç ile Pakistan İslam Cumhuriyeti hükümeti adına Ahmed tarafından, ülkeden gelecek devlet burslusu öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmesine imkan sağlamasını da içeren geniş kapsamlı bir mutabakat zaptı imzalandı.

Saraç ve beraberindeki heyet, ardından Pakistanlı rektörlerle bir araya gelerek iki ülke üniversiteleri arasında işbirliklerini öngören protokolleri imzaladı.

- "Mevlana Değişim Programı" protokolü imzalandı

Muzafferabad'da da temaslarda bulunan YÖK heyeti, Azad Cammu Keşmir Üniversitesine ziyaret gerçekleştirerek, rektör ve öğrencilerle buluştu.

Görüşmelerde, heyette yer alan beş üniversite rektörleriyle Azad Cammu Keşmir Üniversitesi Rektörü arasında "Mevlana Değişim Programı" protokolleri imza altına alındı ve iki ülke üniversiteleri arasında iş birliği sağlanması, lisans ve lisansüstü düzeyde ortak program açılabilmesi, öğrenci ile öğretim elemanı değişimi, iki ülkenin ilgi duyduğu alanlarda ortak araştırma projeleri üzerinde çalışılması, teknopark deneyimlerinin paylaşımı gibi konular değerlendirildi.

YÖK Başkanı Saraç'ın Pakistan ziyareti

YÖK Başkanı Saraç'ın Pakistan ziyareti

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.