YÖK heyeti Pakistan'da

YÖK heyeti Pakistan'da
YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç başkanlığındaki heyet, Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliği için Pakistan'da bir dizi resmi ziyaret gerçekleştirecek

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyet, Pakistan'da Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanında kapsamlı işbirliği için görüşmeler gerçekleştirecek.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Saraç başkanlığında, bazı YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere bugün ve yarın, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde bulunacak.

Ziyarette Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Prof. Dr. Saraç ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti adına Pakistan Yükseköğretim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mukhtar Ahmed arasında, Pakistan'dan gelecek devlet burslusu öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim görmesine imkan sağlamasını da içerecek şekilde geniş kapsamlı bir mutabakat zaptı imzalanacak.

Öte yandan ziyarette, Pakistan ile Türkiye'deki üniversiteler arasında işbirliği, lisans ve lisansüstü düzeyde ortak program açılabilmesi, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ve iki ülkenin ilgi duyduğu alanlarda ortak projeler üzerinde çalışılması, diplomaların denkliğiyle ilgili sıkıntılar ve Teknopark deneyimlerinin paylaşımı, görüşülecek başlıca konular arasında yer alacak.

Saraç başkanlığındaki heyette, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Rahmi Er, Dr. M. Emin Zararsız ile Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.