Yokluktan şampiyonluğa

Yokluktan şampiyonluğa
Konya’da faaliyet gösteren Hisar Spor Kulübü, göğüs gerdiği onca zorluklara rağmen başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Tüm yokluklara ve yoksulluklara rağmen kulübün spor aşkı ile yanıp tutuşan antrenör ve sporcuları Türkiye çapında aldığı başarılı son

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde 2013 yılında kurulan Hisar Spor Kulübü, zaman içindeki inanılmazı başarmak parolasıyla çıktığı yolda bugün başarılarıyla adımdan sıkça söz ettirmeye başladı. Aktif olarak 12 branşta mücadele eden Hisar Spor Kulübü, bunlardan 9’unu Konya’da ilk olarak faaliyete açtı. Konya merkezde yaşayan 18 yaş altı sporcularla yoluna devam eden kulüp, maddi sıkıntılara rağmen Hokey 2. Lig’de Türkiye Şampiyonu, 7’li ragbide Türkiye çapında 3. olmayı başardı.

MADDİ PROBLEMLER, YAKALARINI BIRAKMIYOR

Çizdiği başarılı grafikle spor camiasının dikkatlerini çeken Hisar Spor Kulübü, başarılarının yanı sıra her amatör spor kulübünde olduğu gibi yokluklarla mücadele ediyor. Müsabakaların ulaşımında, antrenman alanlarında ve sporcu eşofmanları konusunda ciddi sorunlar yaşayan Hisar Spor, konunun acilen çözüme kavuşmasını bekleyerek, kendilerine destek çıkılmasını istiyor.

OKULLARI FARKLI BÖLGELERDE

Tamamen 18 yaş altı sporculardan kurulu olan Hisar Spor Kulübü’nde, sporcuların devam eden okulları da başka bir sorun olarak karşılarına çıkıyor. Eğitimlerini de devam ettiren sporcular, sabah erken saatte kalkıp, ilçelerdeki okullarına, oradan tekrar geri gelerek antrenman salonlarına gidiyor. Her gün yüzlerce kilometre yol yapan bu sporcular, derslerinin yanı sıra müsabakalardaki başarılarıyla da dikkatleri çekiyor.

DESTEK İSTİYORLAR

Antrenörleri Mustafa Arslan ve Kemal Açıkgöz ile birlikte gazetemize ziyarette bulunan Mustafa Tuna (16), Hatice Demirci (15), Macid Meşen (16) ve Hatice İndik (16), getirdikleri kupalarıyla birlikte yaşadıkları sorunlardan bahsetti. Hayatlarını spora adayan gençler, daha iyi şartlarda mücadele edebilmek için her türlü engeli aşacaklarını ellerinden tutulduğu takdirde ise Avrupa çapında başarıya ulaşacaklarını inandıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.