YÖK'ten "Fenerbahçe Üniversitesi"ne onay

YÖK'ten "Fenerbahçe Üniversitesi"ne onay
YÖK Genel Kurulu, Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulmasına ilişkin teklifini kabul etti

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulmasına ilişkin teklifini YÖK Genel Kurulu'nda kabul etti.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Genel Kurul toplantısında, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan "Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği" çerçevesinde, Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın, İstanbul'da "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulmasına ilişkin teklifinin ele alındığı duyuruldu.

Açıklamada, teklifin, vakıf yetkililerinin yaptıkları sunum sonrasında kabul edildiği bildirildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Kurulu olarak, aldığımız kararın Yükseköğretimimiz, Fenerbahçe Kulübü camiası ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, ayrıca bugün UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe Futbol Takımı'na da başarılar dileriz" ifadeleri yer aldı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, kararı sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

Üniversitenin kuruluş kanununun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girebilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüp kabul edilmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gerekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.