Yokuş: Tarımda yerli üretimin önemi bir kez daha görüldü

Yokuş: Tarımda yerli üretimin önemi bir kez daha görüldü
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, küresel çapta etkisini gösteren korona virüsünün Türkiye’de görülmesiyle birlikte yerli üretimin önemine dikkat çekti.

Yokuş, ülkemizde yeniden yerel üretime geçilerek, çiftçilere verilecek destekler ile dışa bağımlılıktan kurtulmanın mümkün olduğunu ifade etti. Yerli üretimin dışa bağımlılıktan kurtaracağını ifade eden Yokuş, “Geleceğe yönelik değil, günü kurtaran planlarla tarımı nasıl bitirdiğinizi hep birlikte görüyoruz. Mercimek Kanada’dan ithal edilirken, Tahıl ambarı Konya Ovasında tahıl ekemez hale geldi. Korona virüs salgını bizlere tarımın, üretimin ve güvenli gıdanın hayati önemini bir daha göstermiştir” dedi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ÇİFTÇİLERE VERİLECEK DESTEĞE BAĞLI

Yokuş açıklamasının devamında şunları söyledi: “Ülkemizde iklimsel etkiler nedeniyle, tarım ürünleri üretimi bölge bölge farklılık göstermektedir. Bu durum ülkemiz için büyük bir avantajdır. Bugün itibariyle bazı bölgelerimizde ise başta sebzeler olmak üzere ekimler yeni başlamaktadır. Tarım ve hayvancılığa şimdiden yapılacak destekler, üretimi ciddi miktarda artıracak ve yıl içinde daha çok üretime ve dolayısıyla daha az gıda ürünü ithal etmemize vesile olacaktır. Bu çerçeve de üreticilerimize GSMH’nın yüzde 0.4 vermek yerine öncelikle kanunda yer alan GSMH’nın yüzde 1’ni vermekle başlamalıyız. Üreticilerimizin hibe desteklerini artırmalı, sıfır faizle kredi yapılandırmaları ve girdi fiyatlarının düşürülmesi gerekmektedir. Bölgelerimizin özelliklerine göre yeni çiftlikler kurulmalı, hâlihazırda olan çiftliklerimize iyileştirmeler yapıp üretimleri arttırmalıyız. Türkiye’nin geleceği, çiftçilerin yerli üretim yapmasıyla ve milli sermayemizin ülkemizde kalmasıyla gerçekleşecektir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.