Yokuş’tan Süt Fiyatı Tepkisi

Yokuş’tan Süt Fiyatı Tepkisi
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, artan girdi maliyetlerine rağmen üreticinin süt fiyatlarına zam yapılmadığını belirterek iktidarı eleştirdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, artan girdi maliyetlerine rağmen üreticinin süt fiyatlarına zam yapılmadığını belirterek iktidarı eleştirdi. Çiğ süt üreticilerine artan girdi maliyetlerine rağmen 11 aydır zam yapılmadığını aktaran Yokuş şunları söyledi: “Çiğ süt üreticileri 11 aydır zam alamıyor. Son 11 aydır yem fiyatları neredeyse yüzde 100’e yakın artış göstermiş. Yem torba fiyatı 45-50 liradan 100 liraya yükselmiş durumda. Diğer girdi maliyetleri ise yüzde 30’lara kadar çıkmış durumda. Ancak bu süreçte süt konseyi süt üreticileri için zam yapmaya gerek duymamış. Bakanlığında zaten nasıl yönetildiği hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Evler şenlik bir bakanlığımız var. Evlere şenlik bir bakanın evlere şenlik Süt Konseyi olmuş. Türkiye artık yönetilemiyor. İktidarın ve Tarım Bakanlığı’nın artık çiftçi ve üretici ile işi yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.