"Yönetmenlerin ve yıldız oyuncuların bir ayağı Antalya'da olacak"

"Yönetmenlerin ve yıldız oyuncuların bir ayağı Antalya'da olacak"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "Dünyada çeşitli yerlerde çekilen yıldız filmler, projemiz gerçekleştiği zaman Antalya'da gerçekleşecek"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ABD ziyaretinde film prodüksiyon firmaları ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Dünyada çeşitli yerlerde çekilen yıldız filmler, film stüdyosu projemiz gerçekleştiği zaman Antalya'da gerçekleşecek." dedi.

Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde yaptığı toplantıya film platolarının temsilcilerinin de katılacağı bilgisi üzerine ziyarete eşlik ettiğini, bu sırada toplantıya katılan firmaların Antalya'da yapmayı düşündükleri film stüdyosu konusunda haberdar olduklarını söyledi.

Antalya'da film stüdyosu yapılması yönünde uzun zamandır çalışmaları olduğunu anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Ziyarette film prodüksiyon firmaları ile görüşmeler gerçekleştirdik. Film üretimi yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirilecek. Bunun Türkiye ekonomisine tanıtım olarak sağlayacağı katkının dışında çok ciddi bir artı değer sağlayacak. Tanıtım katkısını bir bütçe ile anlatabilmek çok zor. Dünyada çeşitli yerlerde çekilen yıldız filmler, projemiz gerçekleştiği zaman Antalya'da gerçekleşecek. Yönetmenlerin ve yıldız oyuncuların bir ayağı Antalya'da olacak."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek

Türel, film platosu projesinde hedefe adım adım yaklaştıklarını, gelişmeleri dünyanın çok yakından takip ettiğini belirtti. Mevcut film stüdyolarının çevresinde bulunan arazilerin tükenmiş durumda olduğunu vurgulayan Türel, "Türkiye'deki maliyetlerin düşük olması dünya sinema endüstrisini mutlaka Antalya'ya getirecektir. Yeter ki biz yolumuza devam edelim." diye konuştu.

Türel, ABD'deki görüşmelerin çok başarılı geçtiğini ve yaptıkları sunumdan çok etkilendiklerini anlattı. EXPO açılışından sonra bu konuda tekrar görüşmek üzere yeniden Los Angeles'a ziyaretlerinin olacağını belirten Türel, "Cumhurbaşkanımız projeyi sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler. Yatırımcı firmalar ile hiçbir fark gözetmeksizin görüşüyoruz. Film platoları için 5 bin dönümlük bir yer ayırdık. Yabancı yatırımcıların gözleri, bu 5 bin dönüm sözünü duyunca fal taşı gibi açıldı." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.