YouTube Newswire yayında!

YouTube Newswire yayında!
YouTube, gelişmeleri TV yerine kendi üzerinden izlemenizi sağlayacak yeniliğini ortaya çıkardı!

YouTube, yeni hizmete açtığı YouTube Newswire bölümüyle görgü tanıklığı yapan hesapları doğrulamak ve düzene sokmak istiyor.

Herhangi bir olayın gerçekleştiği yerden yüklenen videolar, zaman zaman kritik bilgiler sunabilmekteler. Ancak bazen bu tür videolar, gerçek olmayan, zararlı bilgiler de yayabiliyorlar. Elbette YouTube kullanıcıları, bir videoyu paylaşmadan önce onungerçek olduğunu bilmek istiyorlar. Bu sorunu çözmek isteyen YouTube ise çareyi gerçek editörler yoluyla denetleyeceği YouTube Newswire'ı ortaya çıkarmakta buldu.

YouTube Newswire'a girecek olan videolar, bir "sosyal medya haberleri şirketi" şirketi olan Storyful'un editörleri tarafından denetlenecek. YouTube, bu hizmete ek olarak gazetecilerin güvenilir videolar bulabilmesini sağlayacak "The First Draft Coalition" adında bir proje de başlatıyor. Newswire, hizmete girmiş durumda, ancak diğer projenin açılması sonbaharı bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.