Youtube, Twitch'e rakip oldu: Youtube Gaming

Youtube, Twitch'e rakip oldu: Youtube Gaming
Google, oyuncular ve oyun severler için geliştirdiği canlı yayın uygulaması Youtube Gaming servisini resmi olarak tanıttı.

Google, oyuncular ve oyun severler için geliştirdiği canlı yayın uygulaması Youtube Gaming servisini resmi olarak tanıttı.

Takip edenlerin bileceği üzere Google'ın ilk hedefi aynı işlevi gören Twitch'i satın almaktı ama Amazon 970 milyon dolar karşılığında Twitch'i şemsiyesi altına alınca Google da mecburen kendi içerisinde böyle bir platform geliştirme kararı almıştı.

İşte aradan geçen yaklaşık 1 sene ertesinde çalışmaları tamamladığını açıklayan Google, YouTube Gaming'i görücüye çıkardı. İsminden de belli olduğu gibi tamamıyla oyun severler için geliştirilen uygulama, Youtube'a entegre olarak tasarlandı. Yani doğrudan Youtube içerisinden erişilebiliyor.

İlk etapta 25,000 dolayında oyun içeren bir veri tabanına sahip olan Youtube Gaming'de bu oyunlara yönelik özel sayfalar mevcut. Bu sayfalar içerisinden de oyunla ilgili bilgilere, gelişmelere, videolara ve canlı yayınlara erişilebiliyor. İnteraktif yapısı sayesinde zaman içerisinde kullanıcıların ekleyecekleri kendi özel koleksiyonları sayesinde zenginleşecek olan platform bunun yanısıra yayıncı kanallarına abonelik imkanı da tanıyor.

Youtube Gaming'in temel özelliklerine baktığımızda karşımıza 60 fps (yani saniyede 60 kare yayın) ve DVR destekli yayın, yayınların kaydedilmesi, yapılan canlı yayınların otomatik olarak Youtube videosuna dönüştürülmesi, yayıncıların tüm yayınlarına tek bir bağlantı üzerinden erişilebilmesi gibi işlevler çıkıyor. Keza mobil desteğe de sahip olduğunu not olarak düşelim.

Önümüzdeki haftalarda ilk olarak ABD ve İngiltere'de yayına başlayacak olan servis, ilerleyen aylarda ise kademli biçimde diğer ülkelerde de hizmet vermeye başlayacak

Youtube Gaming'e buradan erişebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.