Youtube’dan yeni yasak

Youtube’dan yeni yasak
YouTube, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tavsiyesiyle doğrudan çelişen koronavirüs ile ilgili içeriği yasakladı.

Google'a ait hizmet, "tıbbi olarak asılsız" olarak gördüğü her şeyi kaldıracağını söylüyor. İcra başkanı Susan Wojcicki, medya devinin "platformdaki yanlış bilgileri" damgalamak istediğini söyledi. Bu hareket, Covid-19'u 5G ağlarına yanlış bağlayan YouTube'u yasaklayan komplo teorilerini takip ediyor.

“Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyelerine aykırı olacak her şey politikamızı ihlal eder”

Susan Wojcicki, YouTube'un "yetkili" kaynaklardan gelen haberlere yönelik talepte yüzde 75 artış olduğunu ekledi. Geçtiğimiz hafta Facebook, yanlış Covid-19 bilgilerini okuyan, izleyen veya paylaşan kullanıcıların, WHO'nun web sitesini ziyaret etmeye çağıran bir pop-up uyarısı alacağını duyurdu. Bu sırada, Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma servisi WhatsApp, daha geniş topluluk tarafından dört defadan fazla paylaşılan iletileri bir seferde birden fazla sohbete yönlendiren kullanıcıları durdurdu. Kültür sekreteri, sosyal medya ve teknoloji şirketlerinin koronavirüs hakkında yanlış bilgilendirmeyi yasakladığı yönündeki cevabını destekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.