Yozgat'ta öğrencilere güvenli internet kullanımı anlatıldı

Yozgat'ta öğrencilere güvenli internet kullanımı anlatıldı
YOZGAT (AA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere güvenli internet kullanımıyla ilgili konferans...

YOZGAT (AA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere güvenli internet kullanımıyla ilgili konferans verildi.

İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İstiklal Lisesi Salonu'ndaki konferansın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele etmek için Yozgat'ta 16 lisede yaklaşık 6 bin öğrenciye "İnternet Kullanımı Anketi" düzenleyerek eğilimlerini belirlediklerini söyledi.

Öğrencilerin internet kullanımında gösterdiği eğilim sonuçlarına göre sunumlar, görseller, videolar hazırlanarak öğrencilere konferans verdiklerini ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:

''Bu kapsamda yapılan anket değerlendirmesinde, Yozgat merkezinde 9, 10, ve 11'inci sınıflarda yaklaşık 6 bin öğrencinin yüzde 74'ünün akıllı telefon kullandığı, öğrencilerin yüzde 60’ının internete cep telefonu üzerinden bağlandığı ve yüzde 50'sinin ise plansız bir şekilde internet kullandığı ortaya çıkmıştır. Anket sonuçlarıyla öğrencilerin interneti bilinçli kullanmaları, sosyal medya hesapları üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı korunma yöntemleri ve internet üzerinde herhangi bir sorunla karşılaştıklarında neler yapılması gerektiği, akıllı telefon güvenliğinin nasıl sağlanabileceği ve benzeri konularda farkındalık oluşturularak internetin bilinçli kullanımı konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirdik."

Akpınar, farklı meslek ve yaş grubuna yönelik yeni çalışmalar yaparak, internet üzerinden işlenen suçlarda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.