YRP Büyükşehir Adayı Yıldırım'dan personele 35 bin TL sözü

YRP Büyükşehir Adayı Yıldırım'dan personele 35 bin TL sözü
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediyesi Adayı Bilal Yıldırım, seçildikleri durumda belediye çalışanlarının en düşük 35 bin TL maaş alacağının sözünü verdi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, beraberinde partililerle beraber Pütürge ilçesinde ve bağlı köylerinde ziyaret ederek, seçim faaliyetlerinde bulundu.
Bilal Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Pütürge Belediye Başkan Adayı Aydın Öztürk ve Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ayetullah Geçen ile birlikte Pütürge'de esnafları dinledi.

aw131656-04.jpg

Bilal Yıldırım, “Yeniden Refah Partisi olarak Malatya’mızın her tarafını adım adım karış karış dolaşmaya devam ediyoruz. Pütürge ilçemizi ve bağlı köylerini de ziyaret ettik” dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞI 35 BİN TL OLACAK
Seçimi kazanmaları taktirinde Malatya Büyükşehir Belediyesindeki işçi maşalarını en az 35 bin TL yapacaklarını açıklayarak bunun sözünü veren Bilal Yıldırım, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımız vakit , belediye çalışanlarımızla bir toplantı yaparak, sosyal haklar dışında en düşük maaşı 35 bin TL olarak yapacağız. Maaşlar arası uçurumu da sona erdireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.
Asrın felaketinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçtiğini ifade eden Yıldırım, “6 gün sonra büyük felaketin yıldönümü. Malatya’da depremden yüzde 100 çözülmüş bir mesele gösterebilirler mi? Evler teslim olacaktı, olmadı. Malatya Valimiz dün bir açıklama yaparak şöyle dedi, ‘7 bin 600 kırsal konutun ihalesi yapıldı, fakat 2 bin 900 konutun inşaatına başlanabildi.’ Sayın valimizin açıkladığı bu tablo bir skandaldır. Resmi rakamlara göre 120 bin Malatyalı konteyner kentlerde yaşıyor, ama ihalesi yapılan konutlara başlanılmamış. Yakında 5 bin konutun kuralarını çekecekler, ama hiç birisinin alt yapısı hazır değil, hiç birinde Malatyalı hemen taşınıp oturamayacak. Halen içme suyu, kanalizasyon alt yapısı bitmiş durumda değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.