YRP Konya İl Başkanı Hasan Yel: O el, devlete ve millete saldırmıştır
Nusaybin’de Türk bayrağına yapılan saldırıya sert tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Hasan Yel, “Bu alçak girişim bir provokasyon değil, açık bir ihanet eylemidir. Devlet gereğini derhal yapmalıdır” dedi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırı, milletin vicdanını derinden yaralarken, Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Hasan Yel’den yaşanan olaya çok sert tepki gösterdi.
BUNA ‘MÜNFERİT OLAY’ DEMEK, İHANETİ HAFİFE ALMAKTIR
Başkan Hasan Yel, yazılı açıklamasında Türk bayrağının sıradan bir sembol değil, bu toprakların bedelinin kanla ödendiğinin en açık nişanesi olduğunu vurguladı. Tel, “Nusaybin’de şanlı bayrağımıza yapılan saldırı, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, milletin birliğine ve milli egemenliğimize yönelmiştir. Buna ‘münferit olay’ demek, ihaneti hafife almaktır” dedi.
"TÜRK BAYRAĞI BU MİLLETİN NAMUSUDUR"
Bayrağa uzanan her elin karşısında milletin iradesini bulacağını belirten Hasan Yel, “Türk bayrağı bu ülkenin namusudur. O namusa el uzatanlar, kimden cesaret aldıklarını da kamuoyuna açıklamak zorundadır. Bu tür eylemler, yıllardır sürdürülen ayrıştırıcı ve zaaf üreten politikaların doğal sonucudur” dedi.
"FAİLLERİN ARKASINDAKİ ODAKLAR ORTAYA ÇIKARTILMALIDIR"
Devletin ilgili kurumlarına açık çağrıda bulunan Hasan Yel, “Faillerin tespit edilmesi yetmez, arkasındaki odaklar da ortaya çıkarılmalıdır. Caydırıcı ve ibretlik cezalar verilmediği sürece benzer provokasyonların önü alınamaz
Bu millet bayrağına uzanan eli affetmez. Yeniden Refah Partisi olarak, milli ve manevi değerlerimize yönelik her saldırının karşısında en net, en kararlı duruşu sergilemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.