YRP Konya İl Başkanı Özerdem iktidara seslendi

YRP Konya İl Başkanı Özerdem iktidara seslendi
YRP Konya İl Başkanı Özerdem iktidara seslendi:Sözleşmeden kurtulun, Ayasofya Camiini açın

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, İstanbul Sözleşmesinden çekilmenin, Ayasofya Camiinin ibadete açılması kadar önemli olduğunu söyledi.

 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, İstanbul Sözleşmesinden kurtulmamız gerektiğinin altını çizerek bunun bir beka meselesi olduğunu kaydetti. Ayasofya Camii ile ilgili yargı kararının da bir an evvel uygulanması gerektiğine vurgu yapan Özerdem,  “Fethin sembolü ve Rumeli’nin tapusu olan Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesi olan Ayasofya Camisi hemen ibadete açılmalıdır. Hükümet toplumsal destek ve beklentinin olduğu bu konuda da topu taca atmamalı, meclis uzlaşmasına bile gerek duyulmadan Cumhurbaşkanlığı kararı ile uygulamaya konulmalıdır.” dedi.

İstanbul sözleşmesinin aile kurumunu dağıttığını ve neslimizi if      sat ettiğini kaydeden YRP Konya İl Başkanı Özerdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bazı insaflı yöneticilerin bu konuda yanlış yaptıklarını kabul etmelerine rağmen iptali için yakın çalışma arkadaşlarından destek alamadığını, sözleşmenin takipçisi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda isteksiz olduğunun da görüldüğünü anlattı. Hatta Aile Bakanlığının son yıllarda çalışmalarını “aileyi yıkma” odaklı yürüttüğünü anlatan Özerdem, bunda başarılı olunduğunu dile getirdi.

Kanunun aile içi şiddeti önlemek amacıyla çıkarıldığının söylenmesine rağmen,

2001 yılında öldürülen kadın sayısı 83 iken 2019 yılında 474’e yükseldiğini,

Son beş yılda evden uzaklaştırılan eş sayısının 2 milyonu geçtiğini,

2010 yılında 582.715 evlilik, 118.560 boşanma yaşanırken,

2019 yılında 541.424 evlilik, 155.047 boşanma gerçekleştiğini vurgulayan Özerdem, sayılara yansımayan ve daha tehlikeli olanın da cinsiyetsiz bir toplum hedefiyle farklı yönelimlerin doğal olduğu, hatta çağdaşlığın bir gereği olduğu gibi bir anlayışla cinsi sapıklığın normalleştirilmeye çalışılması olduğunu belirtti.

 

Başkan Özerdem açıklamasında, “Bu sapkın anlayışları normalleştiren ve kanunla koruma altına alınmasını destekleyen bir kesimin olduğu doğrudur. Ancak bizi üzen ve dikkatimizi çekmemiz gereken bu kanunu savunanların, uygulamaya koyanların, devam etmesini isteyenlerin önemli bir kısmı kendini muhafazakar, milliyetçi hatta İslamcı olarak nitelendirmesidir. Türkiye toplumu ifsat eden, geleceğimizi tehlikeye atan İstanbul Sözleşmesi, 6284 nolu yasa ve tüm bunların temeli olan BM nezdinde imzaladığımız CEDAW sözleşmesi de dahil olarak ivedi bir şekilde iptal etmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanı velev ki; ailenizden, yakın çalışma arkadaşlarınızdan, milletvekillerinizden, Konya milletvekillerinizden hatta dış güçlerden karşı çıkanlar olsa dahi, maddi kayıplarımız olsa dahi bu sözleşmeleri ve kanunu iptal ediniz. Eğer sizler iptal etmezseniz Genel Başkanımızın ifadesi ile Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimizde ‘bu sözleşmeleri yırtıp atacağız’ ve toplumumuzu kendi aile değerlerine uygun kanunlar yapacağız.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum