YTB Başkanı Bülbül Kanada’da

YTB Başkanı Bülbül Kanada’da
YTB Başkanı Bülbül, Montreal'de Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Kanada'da Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Bülbül ve beraberindeki heyet, Montreal’de çeşitli kuruluşları ziyaret etti.

İlk olarak Türkiye’nin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Rıza Çolak’ı makamında ziyaret eden Bülbül, görüşmenin ardından THY Montreal Ofisi'ne geçerek çalışanlarla sohbet etti.

Bülbül ve beraberindekiler, Montreal’deki İslam'a Davet Vakfı'nı da ziyaret etti. Bülbül, burada yaptığı konuşmada, yurt dışındaki Türklerin kimlik ve kültürlerinin korumasının kendileri için büyük önem arz ettiğini söyledi. Türkiye'nin yaptığı insani yardımlardan da söz eden Bülbül, Türkiye'nin artık alan değil veren ülke olduğunu dile getirdi. Bülbül, Türk vatandaşlarının yurtdışındaki başarılarının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

YTB heyeti daha sonra Montreal Türk Kültür Merkezi'nde, Kanada'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. YTB Başkanı Bülbül, yaptığı sunumda yurt dışındaki vatandaşlara yönelik projelerini anlattı.

Heyete temasları sırasında Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal refakat etti.

YTB heyeti temaslarına Toronto kentinde devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.