Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı

Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı
Hakkari Valiliği: - "Yüksekova'da yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda kaymakamlık veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri halinde valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır"- "Bu

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden, Yüksekova ilçesinde 22.00'den itibaren başlayacak sokağa çıkma yasağı süresince başka yerde ikamet etmek isteyen vatandaşlara gerekli desteğin sağlanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova'da terör örgütü mensuplarınca açılan çukur, barikat ve bombalı tuzakların temizlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin tesisi amacıyla 22.00'den itibaren ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Bu sürede uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacının vatandaşların can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin tesisi olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu amaçla faaliyetler öncesinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır. Yüksekova ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, kaymakamlık veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri halinde valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır."

- "112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmıştır"

Açıklamada, 112 Acil Servis hizmetlerinin devam edeceği, nöbetçi eczanelerin açık olacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Gebe, aşı takibi, diyaliz hastaları ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin gerekli tedbirler alınmıştır. Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiş olup, operasyonlar boyunca vatandaşlarımızın gerekli ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla fırınlar açık tutulacaktır. 112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir.

Bu duyurumuzun amacı, teröristlerce kandırılmış vatandaşların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik çağrıdır. Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla, çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren bölücü terör örgütü unsurlarının, bir an önce teslim olmalarına yönelik ihtardır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.