Yüksekova'dan göç sürüyor

Yüksekova'dan göç sürüyor
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bildirici: "Hakkari ve Van'a göç eden aile sayısı 7 bin 151'e ulaştı"

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda aile Hakkari ve Van'a göç etti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçeden Hakkari ve Van'a göç eden aile sayısının, 7 bin 151'e ulaştığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari ve Van'a göç eden aile sayısının 7 bin 151'e ulaştığını söyledi.

İlçeden göç eden 2 bin 591 ailenin kurumlarına başvurduğunu ve bunun üzerine 900 aileye ulaşarak ihtiyaç analizlerinin yapıldığını anlatan Bildirici, 217 aileye 335 bin lira yardımda bulunduklarını ifade etti.

Bildirici, şöyle konuştu:

"Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı göç eden 2 bin 591 aile, kent merkezi, Şemdinli ve Çukurca ilçesindeki kurumlarımıza müracaatta bulundu. Bu ailelerin 900'üne ulaşıldı. İhtiyaç analizleri yapıldı. 217 aileye 335 bin lira yardımda bulunduk. 600 aile için sosyal inceleme raporları hazırlandı. Bu ay içerisinde bu ailelerimize gerekli yardımlar yapılacak. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da 838 aileye, 479 bin lira kira yardımı yaptı."

Van'a 4 bin 560 ailenin göç ettiğini belirlediklerini dile getiren Bildirici, bu ailelere ilişkin bilgileri Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.