Yüksekova'dan Van'a göç eden ailelere yardım

Yüksekova'dan Van'a göç eden ailelere yardım
Van TSO, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden göç etmek zorunda kalan ailelere gıda yardımında bulundu- Başkan Takva: - "Göçler, göç edilen bölgelerde de sosyal yapının olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Van, gelen misafirlere karşı elinden gelen gayreti gös

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odasınca (Van TSO) Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden kente göç eden ailelere gıda yardımı yaptı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, yaptığı yazılı açıklamada, Van Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğinin desteğiyle toplanan yardımların kente göç eden 400 aileye dağıtıldığını belirtti.

Bölgede yaşanan olayların insanların yerini ve yurdunu terk etmesine neden olduğunu vurgulayan Takva, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Van'ın merkez konumda olması çok fazla göç almasını sağlamaktadır. Bu olaylar çok yönlü olumsuz sonuçlar doğuruyor. Olaylar ve bunun sonucunda yaşanan göç, dağılan aile yapısı, psikolojik ve sosyolojik travmalar, işsizlik gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Göçler, göç edilen bölgelerde de sosyal yapının olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Van, gelen misafirlere karşı elinden gelen gayreti gösteriyor ve buna devam edecektir."

Takva, meclis üyelerinin duyarlılığıyla çalışma yapılması kararı alındığını kaydederek, "Yapılan desteklerle 400 aileye gıda yardımı yapıldı. Bu konuda bir araya gelen ve ortaklaşan meclis üyelerimiz ile Van Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.