YÜKSEL ET ENTEGRE TESİSİ: ÜRETİCİYLE KASAPLARI BULUŞTURACAK

YÜKSEL ET ENTEGRE TESİSİ: ÜRETİCİYLE KASAPLARI BULUŞTURACAK
Yüksel Et Entegre Tesisi, görkemli bir açılışla hizmete sunuldu. 10 milyon Euro’ya malolan ve 15 bin metrekarelik alana sahip tesis üreticiyle kasapları buluşturacak.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yüksel Et Entegre Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yüksel, “ 1956 yılından bu yana dericilik ve et sektöründe hizmet veren ailemiz, 2016 yılında yapımına başladığı et entegre tesisini tamamlamış bulunmakta. 5 bin metrekare kapalı alana sahip toplamda 15 bin metre kare alana kurulu olan tesisimiz bölgemizde üretici ve kasapları buluşturan bir merkez haline gelecektir. Tesisimiz 10 milyon Euro’ya mal olmuştur. Üreten ve üreterek büyüyen ülkemizin istihdamını tarım yatırımına ve yarınlarına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

İTHALAT BASKISI ALTINDA ÜRETİCİ CAN ÇEKİŞİYOR

Tarımda büyük bir öneme sahip olan ilimizde yıllardır sıkıntısını çektiğimiz et entegre tesislerine bir yenisi daha eklendi ifadelerini kullanan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, “Konya ilimiz hayvancılıkta pilot bir bölge. 850 bin büyükbaş hayvan 2 milyon 150 bin küçükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’de birinci ilimiz.  Maalesef 1990’lı ve 95’li yıllarda yapılan yanlış hayvancılık politikaları sonucunda hayvancılık sektörü zora girmiştir. 2000li yıllardan sonra yapılan büyük teşvik ve desteklemelere rağmen ülke hayvancılığı et ithal eder halden hala kurtulamamıştır. İthal etmek benim kanıma dokunuyor. Bütün desteklere rağmen hala ithalat baskısı altında üretici can çekişiyor.  Buzağı ölümlerinin önüne geçmemiz lazım. Buzağı ölümlerinin önüne geçtiğimiz takdirde ithalatın önüne geçebiliriz” dedi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, tesisin Konya’ya ve sektöre hayırlı uğurlu olmasını dileyerek Yüksel ailesini tebrik etti.

KONYA’DA VERİMLİLİĞİN ÖNE ÇIKARILMASI EN ÖNEMLİ HUSUS

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, “ Konya’mız, bizim sektörümüz açısından en önemli illerimizden bir tanesi. Büyükbaş hayvan varlığı açısından birinci sıraya yerleşmiş durumda. Bundan sonra Konya için önemli olan husus, verimliliği öne çıkaran planlamalar yapılması. Sürü yönetiminden başlamak üzere hayvanlarımıza nasıl bakacağımız ve besleyeceğimiz konuları gözden geçirmemiz, eksik olan konuları gidermek ve yanlışları düzeltmek konusunda çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu yıl bakanlığımızca ilan ettiğimiz buzağı yılı hayvan hastalıklarıyla mücadelede öne çıkacak bir yıl olacak. Varlığımızın sağlığını koruyarak verimlilikte geriye düşmemizi engellemeliyiz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “ Yüksel ailesine en az 50 kişiye istihdam sağladığı için teşekkür ediyorum. İthalata gönülden razı olan bir tek insanın olduğunu düşünmüyorum. Aslolan insanların yaptıkları işten geçimleri sağlayabilmelidir” dedi.

GURUR VERİCİ BİR TESİS AÇIYORUZ

Ak Parti Konya Milletvekili, TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “ Gurur verici bir tesis açıyoruz. Bu tesislerin sayısı Konya’da artıyor. İlçelerde küçük mezbaha yapımları da hızla artıyor. Hayvancılıkla ilgili hükümetin yaptığı çalışmaların ümit vadettiğini görüyoruz. Bakanımız  gecesini gündüzüne katarak hiç durmadan Anadolu’yu dolaşıyor. En çok önem verdiği konuların başında hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvan sayısının artırılması geliyor” ifadelerini kullandı.

Haber:Ebrar Küçükakın

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.