Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia, Ayvalık'ta

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia, Ayvalık'ta
Başkonsolos Papoulia: - "Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun çabaları takdire şayan" - "Görev sürem boyunca Türk-Yunan ekonomilerinin güçlendirilmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz"

BALIKESİR (AA) - Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu görevine atanan Argiro Papoulia, İzmir'e gitmek için Balıkesir'in Ayvalık ilçesi hudut kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.

Başkonsolos Papoulia, hudut kapısında, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından çiçeklerle karşılandı.

"Ata toprağım Türkiye'de olmak güzel" diyen Papoulia, mübadele yıllarında Alaçatı'da doğan anneannesi ile İzmir'de doğan dedesinin yaşadığı Ege Bölgesi'nde Türk-Yunan dostluğunun pekiştirilmesi için çalışacağını söyledi.

Görev süresince Ayvalık için elinden gelen her türlü çalışmayı yapacağını söyleyen Papoulia, şunları kaydetti:

"Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çabaları takdire şayan. Bu konuda gerçekleşen çalışmalarda Erdoğan ve Davutoğlu'nu tanıma fırsatı buldum. Türk-Yunan işbirliğinin önümüzdeki yıllarda daha da çok gelişeceğine inanıyorum. Görev sürem boyunca Türk-Yunan ekonomilerinin güçlendirilmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Papoulia, Ayvalık Kaymakamı Nazlı ve Belediye Başkanı Gençer'e gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.