Yunus Emre Enstitüsünden Bakü'de Resim Sergisi

Yunus Emre Enstitüsünden Bakü'de Resim Sergisi
Bakü Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonunda Azerbaycanlı ressam Soltan Soltanlı'nın resim sergisi açıldı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Bakü Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonunda Azerbaycanlı ressam Soltan Soltanlı'nın resim sergisi açıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü binasında gerçekleştirilen ve "İrrealizm" ismi verilen serginin açılışına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, büyükelçilik müşavirleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, enstitünün faaliyetlerinden bahsederek Türk kültürünü Azerbaycan'da tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını, Azerbaycan sanat ve kültürünün tanıtımına da katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Ressam Soltanlı, kendine has resim anlayışından bahsederek seyirciye daha sade ve anlaşılır eserlerin sunulması gerektiğini, sergilediği eserlerin de böyle olduğunu söyledi. Soltanlı, ressamın insanları hayata ve geleceğe inandırması ve sanat eserinin seyirciyi kötümserliğe sürüklememesi gerektiğini vurguladı.

Sergiyi basın mensuplarına değerlendiren Büyükelçi Özoral, Soltanlı'nın eserlerinin renk, desen ve anlam olarak insanı derin düşünmeye sevk ettiğini belirtti.

Özoral, sanatçının eserlerinde geniş bir evrende yaşadığımızı ve bireylerin bazı gerçekliklere bağımlı olduğunu göstermeye çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergi 23 Şubat'a kadar açık olacak.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.