Yurtta asayiş

Yurtta asayiş
Burdur'da darbedilen 26 yaşındaki kişi yaşamını yitirdi

BURDUR (AA) - Burdur'da bir grup tarafından darbedilen 26 yaşındaki kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Berber Nadir Bedir (26), Burç Mahallesi Şehit Özpolat Caddesi'nde 6 kişilik grupla tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine darbedilerek yaralanan Bedir, 112 Acil Servis ekibince kaldırıldığı Burdur Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kavgaya karıştıkları iddia edilen 6 kişi, gözaltına alındı.

- Kırıkkale'de gasp iddiası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de genç kızın cep telefonunu gasbettikleri iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı.

Etiler Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'nde Z.O'nun (17) yanına yaklaşan 2 kişi, tehditle cep telefonunu gasbederek kaçtı.

Z.O'nun ihbarı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, B.U (22) ve A.A'yı (23) Zafer Caddesi'nde yakaladı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Muğla'da kaçak kazı iddiası

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde birinci derece sit alanında kaçak kazı yaptıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Turgutreis İslamhaneleri Mahallesi Değirmenler mevkisindeki birinci derece sit alanında Bodrum Müze Müdürlüğünün çalışmalarının devam ettiği kazı alanında gece geç saatlerde kaçak kazı yapıldığını belirledi.

Düzenlenen operasyonda M.Ç, Y.B, E.A. ve V.K. gözaltına alındı. Zanlılarla kazı yapmakta kullandıkları belirlenen 3 dedektör, bir hilti, dizüstü bilgisayar, kayıt cihazı, kazma ve kürek ele geçirildi.

- Adana'da gasp iddiası

ADANA (AA) - Adana'da parkta yürüyen kişinin 20 lirasını gasbettiği ileri sürülen şüpheli tutuklandı.

Emniyet ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Merkez Park'ta yürüyen T.A'nın 20 lirasının gasbedildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Şüphelinin eşkal bilgilerini alan ekipler, park çevresinde yaptıkları aramada G.Y'yi yakaladı.

Ekipler, zanlının üst aramasında 20 lira ve bıçak buldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ile Ereğli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı.

Gözaltına alınan E.A. ve M.Ö'nün evlerinde yapılan aramada 27 kök Hint keneviri, 139,2 gram marihuana, 31,1 gram Hint keneviri tohumu, 5 broşür, 2 muhafazalı zarf, uyuşturucu kullanmak için hazırlanmış 2 düzenek ve bir ruhsatsız tabanca ile 9 fişek ele geçirildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- 4 ilde aranan zanlı yakalandı

MERSİN (AA) - Bursa, İzmir, Mersin ve Muğla'da işlediği 7 suç nedeniyle 3 yıldır aranan zanlı, Erdemli ilçesinde yakalandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 2013 yılından beri İzmir, Bursa, Muğla ve Mersin'de alkol ve uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma, resmi belgede sahtecilik, ruhsatsız tabanca bulundurma ve yaralama suçlarını işlediği ileri sürülen A.Ç'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sürekli yer değiştiren zanlı, Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi sahilinde jandarma ekiplerince yakalandı.
4 ilde hakkında yakalama kararı bulunan zanlı, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Katil zanlısı 3 ay sonra yakalandı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde alacak meselesinden çıkan kavgada Mustafa Akgöllü'yü öldürdüğü öne sürülen zanlı ve olaya karıştığı iddia edilen şüpheli yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce Dervişpaşa Mahallesi'nde Akgöllü'nün (59) öldürülmesi, kardeşi Hasan Akgöllü'nün yaralanmasıyla ilgili aranan M.C.'yi şehir merkezinde, F.E'yi de Sumbas ilçesinde düzenlendiği operasyonla yakaladı.

Daha önce M.B. ve M.G.'nin tutuklandığı olayla ilgili gözaltına alınan zanlıların, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Dervişpaşa Mahallesi'nde 5 Kasım'da iki grup arasında alacak meselesinden çıkan silahlı kavgada Hasan Akgöllü bacağından, ağabeyi Mustafa Akgöllü ise boynundan ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

- Yozgat'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta bir kişiyi telefonla dolandırdıkları iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Telefonla ulaştıkları Z.A'ya (60), kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan H.Z. (19) ve M.Ç. (16), banka hesabına terör örgütünden para akışı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Z.A'dan bankadaki parasını verecekleri hesaba aktarmasını isteyen zanlılar, aksi takdirde adli işlem yapılacağını belirtti. Bunun üzerine Z.A. bankadan çektiği 20 bin liranın 15 bin 870 lirasını PTT hesabına, 4 bin 130 lirasını da özel banka hesabına yatırdı.

Dolandırıldığını anlayan Z.A, durumu polise bildirdi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, paranın Şanlıurfa'daki PTT hesabına yatırıldığını tespit etti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada H.Z. ve M.Ç, parayı çekmek isterken suçüstü yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Öte yandan, 20 bin liranın Z.A'ya iade edileceği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.