Yurtta asayiş

Yurtta asayiş
Bitlis'te hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde iş yerinden hırsızlık yaptığı öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Cumhuriyet Caddesi Filistin Parkı'ndaki bir iş yerinin kapısının levyeyle kırılarak içerideki dizüstü bilgisayarın çalındığı belirtildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu F.K. ve F.Ç. tarafından iş yerinin kapısının demir levyeyle kırıldığı, V.U'nun da bu sırada gözcülük yaptığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Zanlıların kapıyı kırmak için kullandıkları levye olay yeri çevresindeki çöp kutusunda bulunmuş, ardından iş yerinden hırsızlık olayını gerçekleştiren F.K, F.Ç. ve V.U. yakalanmıştır. Çalınan dizüstü bilgisayarınsa bir öğrencinin evine saklandığı anlaşılmıştır. Adresteki aramada çalınan bilgisayar bulunmuştur. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.K, F.Ç, V.U, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır."

- Mersin'de uyuşturucu operasyonları

MERSİN (AA) - Mersin'de sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda 18,5 kilogram esrar, 70 gram eroin ve 82 uyuşturucu hap ele geçirilirken, 4 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent merkezindeki Demirtaş, Alsancak, Gündoğdu, Kurdali, Güneş, Turunçlu, Barış ve Bahçe mahallelerinde sokak satıcılarının deşifre edilmesi ve uyuşturucuların piyasaya sürülmeden ele geçirilmesi için operasyonlar başlatıldı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 gün boyunca süren operasyonlarda yapılan aramalarda, 18,5 kilogram esrar, 70 gram eroin ve 82 uyuşturucu hap ile birer tabanca ve av tüfeği bulundu.

Operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı, 3'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Trabzon'da kaçak sigara operasyonu

TRABZON (AA) - Trabzon'da otobüste 32 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi, gözaltına alınan sürücü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, batı illerinden kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine Akyazı mevkisinde durdurulan araçlarda arama gerçekleştirdi.

E.Ö. (43) yönetimindeki otobüste gizli bölmelerde 32 bin 500 paket kaçak sigara bulundu.

Gözaltına alınan sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Van'da uyuşturucuyla mücadele

VAN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesinde uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, devriye görevinde şüphe üzerine bir aracı durdurarak arama yaptı.

Sürücü ve araçtaki Y.T'nin üst aramasında uyuşturucu bulunması üzerine, zanlılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınan sürücü serbest bırakıldı, Y.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.