Yurtta asayiş

Yurtta asayiş
Emekli korucu, helikopterle hastaneye yetiştirildi

ANKARA (AA) - Siirt'in Pervari ilçesinde yaşayan ve sağlık durumu acil müdahale gerektiren emekli geçici köy korucusu, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dolusalkım köyü Nurs mezrasında rahatsızlanan emekli bir köy korucusu, köy ve mezra arasındaki yolun heyelan yüzünden ulaşıma kapalı olması nedeniyle hastaneye karayoluyla götürülemedi.

Emekli korucunun yakınları Siirt Valiliğinden yardım istedi. Valilik, hastanın havadan sıhhi tahliyesini talep etti. Sağlık durumu ciddi olan emekli korucu, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince 28 Nisan'da helikopterle alınarak, Siirt Devlet Hastanesine sevk edildi.

- Şanlıurfa'da cezaevi firarisi yakalandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakalanan cezaevi firarisi Kemal Bayram tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Birecik-Gaziantep karayolunda yaptığı kontrollerde şüphe üzerine 27 EJ 970 plakalı otomobili durdurmak istedi.

"Dur" ikazına uymayan otomobil, uygulama noktasında kaçmaya başladı. Aracı takibe alan ekipler, İlçe DEDAŞ binası önünde durdurdu. Otomobilde bulanan Yavuz Ç, Servet S, Akın U, Yurdanur B. gözaltına alındı. Yapılan aramada otomobilde bir ruhsatsız tabanca, 10 mermi, 24 gram esrar ele geçirildi.

Ekipler yaptığı kimlik kontrolünde, Yavuz Ç. adına düzenlenmiş sahte kemlikli ve birçok suçtan hakkında 25 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi Kemal Bayram olduğu belirlendi. Diğer 3 şüphelinin de birçok suçtan kaydının bulunduğu anlaşıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Kemal Bayram, Servet S. tutuklandı. Akın U. ile Yurdanur B. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

- Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından kentte uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 5 kişinin ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Aramalarda, 512 adet ecstasy hap ile 6,60 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgulamalarının ardından "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan aynı operasyon kapsamında 3 ayrı kişiye ise ''Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak ve Bulundurmak'' suçundan işlem yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.